Au votat împotriva revenirii lui Călinoiu şi Ciocea în PSD

 Pesediştii au votat în unanimitate împotriva reprimirii în partid a independenţilor Ion Călinoiu şi Ion Ciocea, foşti contracandidaţi la alegerile parlamentare. În cadrul unei conferinţe de presă, Anca Borduşanu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, a anunţat, oficial, că cei doi nu mai fac parte din partid. Anunţul vine la doar o zi după ce Ion Călinoiu a ieşit cu o declaraţie publică în care a spus că nu exclude o candidatură la şefia PSD Gorj.

 Ion Călinoiu a reuşit să-şi enerveze foştii colegi de partid după ce a spus într-un interviu nu doar că se consideră membru PSD, dar chiar ia în calcul o candidatură la şefia partidului. „Deocamdată, nu sunt decis dacă voi candida sau nu. Lucrurile trebuie rezolvate la timpul prezent, după aceea vorbim de viitorul apropiat. Trebuie să mă gândesc dacă mai intru în politică şi în drept, nu numai în fapt. (...) Sunt înscris în PSD, dar trebuie să fiu activ în PSD”, este o parte din declaraţia lui Călinoiu.

Pesediştii au decis să spună ce s-a hotărât în spatele uşilor închise. „În această lună a avut loc Comitetul Executiv Judeţean, săptămâna trecută s-a întrunit Biroul Politic Judeţean şi s-a dezbătut un subiect despre care şi dumneavoastră trebuie să aveţi cunoştinţă. Am văzut foarte multe declaraţii în spaţiul public şi cred că este momentul să stabilim anumite aspecte şi să punem punct tuturor discuţiilor care mai pot apărea de acum înainte”, a spus Anca Borduşanu, purtător de cuvânt al PSD Gorj.

Pesediştii au închis uşile definitiv pentru Ion Călinoiu şi Ion Ciocea. Aceştia au votat, în unanimitate, pentru aplicarea articolului 27, aliniatul 2, din statutul partidului. Potrivit acestui articol, cei doi s-au auto-exclus din partid, odată cu depunerea candidaturilor ca independenţi.  „Această decizie a fost luată în cadrul Comitetului Executiv Judeţean, întrunit la jumătatea lunii ianuarie, şi în cadrul Biroului Politic Judeţean, întrunit săptămâna trecută. S-a votat şi s-a stabilit în unanimitate de voturi aplicarea acestui articol, articol prevăzut în statutul PSD. Ca atare, nu avem decât să punem în aplicare statutul partidului nostru”, a precizat Borduşanu.

DOVADĂ

Purtătorul de cuvânt al PSD a citit articolul 27, aliniatul 2, din statutul PSD, care a făcut dovada autoexcluderii din partid a independenţilor Călinoiu şi Ciocea. „Potrivit articolului 27, aliniat 2, înscrierea într-un alt partid politic sau declararea candidaturii ca independent ori neafiliat politic se consideră demisie de drept din Partidul Social Democrat. Ca atare, toţi cei care au candidat ca independent sau din partea altui partid politic, împotriva PSD, nu mai pot să revină în cadrul Organizaţiei Judeţene a PSD”, a spus Borduşanu. 

Vizualizări: 1,047

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: