Înscrieri pentru subvenția la tomate și lână

Fermierii și legumicultorii gorjeni vor beneficia și în acest an de subvenții pentru tomate și lână. Reprezentanții Direcției Agricole Gorj spun că nu vor aștepta adoptarea bugetului de stat și publicarea hotărârii privind acordarea acestor ajutoare, și că vor face o inventariere a posibililor beneficiari, pentru că termenele de aplicare sunt scurte.

”Vorbim de programul de ajutor la tomate, cei 3000 de euro pentru beneficiarii care cultivă tomate în spații protejate, sere și solarii. Chiar săptămâna aceasta vom lua legătura cu toți potențialii beneficiari și vom face actele preliminare pentru a putea să fie înscriși în program, având în vedere că pentru cei din ciclul I perioada de depunere a documentelor este până la data de 15 martie”, a declarat Alin Petrică, directorul adjunct al Direcției Agricole Gorj.

Crescătorii de ovine vor beneficia și în acest an de subvenția de 1 leu pe kilogramul de lână. Direcția Agricolă Gorj va organiza întâlniri cu fermierii în zonele din nordul județului. ”Având în vedere că am primit de la Ministerul Agriculturii documente comform cărora va trebui să se realizeze înscrierea în program până la sfârșitul lunii martie, vom grăbi lucrurile, astfel încât un număr cât mai mare de doritori să poată să se înscrie în program”, a explicat directorul adjunct al Direcției Agricole Gorj.

Vizualizări: 712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: