Florin Cârciumaru şi Ion Iordache nu renunţă la PSD Gorj

Florin Cârciumaru va rămâne şefia PSD Gorj, asta după ce a dat de înţeles că se gândeşte să renunţe dacă primarii reuşesc să-l impună candidat pe Ion Iordache. Dar nici Iordache nu renunţă la ideea de a candida pe listele PSD. Aşa îi cer primarii, spune el. La rândul său, Ion Călinoiu a dezminţit speculaţiile că el i-ar fi promis un post de parlamentar lui Iordache. Momentul apariţiei adeziunii lui Iordache la PSD nu a fost încă lămurit de conducerea partidului, dar primăriţa de la Turceni spune că acesta este membru PSD de aproape un an.

Florin Cârciumaru s-a răzgândit şi nu mai demisionează din funcţia de preşedinte al PSD Gorj din cauza revoltei primarilor, aşa cum dăduse de înţeles. „Nu vreau să plec. Este normal să fi supărat dacă ţi se întâmplă ce mi s-a întâmplat mie, dar am constatat că a fost o lipsă de comunicare dintr-o parte şi din alta, iar lucrurile nu stau chiar aşa. Eu am declarat că, în cazul în care constat că nu mai sunt dorit în partid, oricând pot să fac un pas lateral. Însă, din discuţiile pe care le-am avut cu colegii din partid, am realizat că lucrurile nu stau aşa”, a declarat Florin Cârciumaru. După ce în interiorul PSD s-a vehiculat ideea că Ion Iordache ar fi complotat cu Ion Călinoiu împotriva lui Cârciumaru, privind susţinerea acestuia, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean susţine că nu i-a promis vreo funcţie lui Iordache. „Nu a promis nimeni din conducere o funcţie lui Iordache. Oricine care îndeplineşte condiţiile partidului îşi poate depune candidatura. Acum că fiecare are susţinătorii lui, nu e nicio problemă”, a precizat Călinoiu. La rândul său, fostul primar din Turceni spune că ar vrea să renunţe la „jocul ăsta”, însă primarii insistă. „Nu am intenţie să dezbin partidul ăsta. S-a întâmplat ca primarii să ia decizia asta. Nu a fost o iniţiativă a mea, de a încerca să intru pe uşa din dos. Am vorbit cu unii primari şi le-am spus că s-au făcut nişte paşi într-o direcţie care mie nu-mi place deloc şi prefer să ies din jocul ăsta. Dar dumnealor m-au rugat să rămân pentru că e treaba lor şi vor s-o ducă până la capăt”, a declarat Ion Iordache.

SFAT

Vicepreşedintele PSD Gorj Ciprian Florescu sugerează că Ion Călinoiu îl susţine pe Iordache la deputaţi, pentru a avea el sprijinul primarilor la Senat. „Eu cred că domnul Călinoiu trebuie să fie alături de domnul Florin Cârciumaru. Toţi avem nevoie de susţinerea primarilor, dar asta nu înseamnă că există o dictatură a primarilor PSD”, spune Florescu.

CONFIRMARE

Primăriţa din Turceni confirmă adeziunea lui Ion Iordache la organizaţia locală a PSD. Adeziunea la PSD a apărut după ce Cârciumaru a spus că nu poate candida pentru că nu este membru. „Domnul Iordache are adeziune la PSD Turceni de mai bine de un an, dar e simplu membru pentru că nu a dorit funcţie în partid”, a declarat Cristina Cilibiu. Culmea este că în urmă cu două-trei luni Iordache spunea că nu e la vreun partid.     

CONTRACANDIDAT

Iordache luptă pentru locul 2 pe lista PSD la deputaţi, iar Laurenţiu Ciurel la fel. El a comentat scandalul pe candidatura lui Iordache. „Şi eu zic că e bine ca unul dintre primari să meargă în Parlament. Iordache nu este un om de neglijat, dar mai sunt zeci de primari sau foşti care sunt în partid şi nu cred că PSD este în situaţia de a importa pentru alegeri, pe liste“, a spus Ciurel, care s-a mirat că adeziunea lui Iordache la PSD nu a fost prezentată într-o conferinţă de presă.

Vizualizări: 733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: