Cârciumaru, înfruntat de primarii PSD! Iordache, pe lista PRU

Primarii PSD îl înfruntă pe preşedintele Florin Cârciumaru şi spun că ei îl susţine pe Ion Iordache la Parlament. Dacă Iordache nu va candida de la PSD, cel mai probabil va fi pe listele PRU, partidul coordonat, se pare de Victor Ponta. Primarii PSD îl vor susţine, declară Sorin Bucurescu.

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a spus că e te exclus ca Ion Iordache să fie pe lista PSD. Această afirmaţie i-a supărat pe primarii care au semnat pentru susţinerea lui Iordache şi sperau că înainte de a face declaraţii, Cârciumaru va sta de vorbă cu ei. Peste 20 de primari PSD au semnat o listă pentru susţinerea lui Ion Iordache la alegerile parlamentare, spune primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu. „În acest moment există o listă cu aproximativ 20 de primari, cu semnăturile lor, care îl susţin pe Iordache. Printre aceştia se află şi primarii din Văgiuleşti, Dragoteşti, Slivileşti, Samarineşti, Cătunele şi Negomir. Ştiu că s-a mai discutat şi cu alţi primari, dar nu s-a ajuns încă la ei pentru a semna”, a declarat Sorin Bucurescu. Primarul comunei Slivileşti consideră că Florin Cârciumaru s-a grăbit să iasă cu declaraţii împotriva lui Iordache. „Consider că ar fi normal şi corect ca domnul Cârciumaru să aibă mai întâi o discuţie majoritatea primarilor din PSD şi după aceea să-şi exprime un punct de vedere. Primarii sunt aceia care muncesc de ani de zile, iar majoritatea nu sunt la primul mandat, au o muncă în spate de peste 10 ani”, spune Bucurescu.

Iordache, pe lista PRU?

Primarul spune că primarii l-ar susţine pe Iordache şi de la PRU. „Dacă PSD nu-l va trece pe listă, probabil, Iordache va candida de la PRU, dar primarii pesedişti îl vor susţine”, a declarat primarul comunei Slivileşti.

Şi Marian Ardeiu, primarul de la Samarineşti, a semnat pentru susţinerea lui Iordache. „Nu am ţinut cont de culoarea politică, nu am avut afaceri cu dânsul, dar am considerat că, fiind primar, ar fi bun să fie trecut pe acea listă de deputaţi. Dacă nu se poate, eu mă supun deciziei partidului. Unde-i ordin cu plăcere! Oricum, când am semnat eu pe listă erau în jur de 15 primari trecuţi acolo”, speră Ardeiu. Chiar dacă este la primul mandat, Tudor Oiţă, primarul de la Negomir, a semnat şi el în favoarea lui Iordache. „Eu sunt nou, dar primarii din zonă au spus că a făcut ceva faţă de actualii parlamentari care nu au trecut prin zonă şi nu i-a întrebat de niciun proiect”, a declarat Oiţă. Florinel Ţuilă, primarul comunei Cătunele, consideră că Ion Iordache ar trebui să fie susţinut pentru funcţia de senator, postul ţintit de Ion Călinoiu. „Da, sunt printre primarii care au semnat pe acea listă! Eu cred că Iordache ar fi bun ca senator pentru că-l consider un om capabil. Ar fi păcat să plece la un alt partid”, a declarat Ţuilă.

Vizualizări: 2,926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: