Florin Chilian a cântat pentru deţinuţi

Florin Chilian a cântat la Penitenciarul Târgu Jiu, iar deţinuţii vor interpreta personajele lui Caragiale cu prilejul Zilei de 29 iunie- Ziua lucrătorilor din sistemul penitenciar.

Florin Chilian, cunoscutul solist de muzică folk, a cântat pentru deţinuţii Penitenciarului Târgu Jiu. Artistul a fost concertat, vineri, în curtea unităţii de detenţie, după ce cu o zi în urmă şi-a lansat albumul “Autistul- Nu-l mai izgoniţi pe Brâncuşi”, în Parcul Central. Florin Chilian a fost invitat de către reprezentanţii penitenciarului cu prilejul aniversării a 122 de la înfiinţarea Arestului Preventiv şi 20 de ani de la înfiinţarea Penitenciarului Târgu Jiu ca unitate cu personalitate juridică proprie. Chilian a declarat că nu este pentru prima dată într-un penitenciar şi că a cântat în mai multe unităţi de detenţie din ţară. El speră ca prin cântecele sale să aline suferinţa celor aflaţi după gratii.

Toate manifestările organizate la nivelul Penitenciarului Târgu Jiu sunt dedicate Zilei lucrătorilor din sistemul penitenciar. Astfel că, în data de 29 iunie, 60 de persoane private de libertate vor participa la premiera spectacolului “Coupe…separate, care-va-să-zică”. Un număr de 11 deţinuţi vor interpreta, pe scena Teatrului „Elvira Godeanu“ momente vesele şi schiţe după I.L. Caragiale şi Amza Pellea: “CFR”, “Oul”, “N-ai pe cineva?”, Fabula. La selecţia persoanelor private de libertate s-a avut în vedere comportamentul şi modul în care participă la programele educative.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: