Doliu în folclorul românesc. A murit Nelu Bălășoiu

Îndrăgitul intrepret de muzică populară, Nelu Bălășoiu, a murit la vârsta de 71 de ani. El fusese diagnosticat cu coronavirus și se afla în comă din cauza unui accident vascular celebral.

Fiul său, Ionuț Bălășoiu, a făcut anunțul morții tatălui său pe Facebook. ”Din păcate, tatăl meu a încetat din viață în această dimineață, în urmă atacului vascular suferit săptămâna trecută! Va rog sin suflet să îmi respectați intimitatea și să îmi dați voie să pregătesc toate aspectele necesare înmormântării! Vă mulțumesc tuturor pentru mesaje și pentru faptul că v-ați rugat pentru el! (Ionuț Balasoiu)”, a scris Ionuț Bălăsoiu, fiul artistului, pe Facebook.

Nelu Bălășoiu s-a născut la Rogova, în Mehedinți, și a cântat de mic, fiind îndrumat de tatăl său, dar și de marea cântăreață Maria Lătărețu.

A activat la Taraful din Vânju Mare, la Casa de Cultură din Drobeta-Turnu Severin și la Casa Armatei din același municipiu, apoi în cadrul Rapsodiei Române. O perioadă de succes din cariera sa a constituit colaborarea cu Maria Cornescu, care ulterior i-a devenit soție.

Printre melodiile care l-au făcut celebru se pot enumera „Pentru măicuța bătrînă”, „Leliță cu flori pe conci”, „Mân­druța cu ochii verzi”, „Mândra mea din deal de șură”, „Dra­gostea-i un lucru mare”, „Te caut, mândro, de mult”, „Leliță de la Tismana”, „Dusei calul pe islaz”, „Plecai să mă plimb pe luncă” și „Aseară fusei la moară”.

Vizualizări: 2,905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: