Fluerătoru, la a treia reţinere. Acuzaţia – evaziune!

Fostul lider sindical al ortacilor din Motru, Cristea Fluerătoru, are toate şansele să calce pe urmele lui Constantin Ninel Potârcă, deși nu va candida vreodată la Președinția României. Cei doi pot concura însă în privința numărului de dosare penale și al reținerilor făcute de anchetatori, luni seara Fluerătoru ajungând și el din nou în spatele gratiilor, dar doar pentru 24 de ore.

„Meniul” faimos care i-a mai fost aplicat acestuia și în trecut are legătură cu un nou dosar în care e acuzat că ar fi făcut o evaziune de peste 600.000 de lei pe una dintre firmele sale, Inițiativa SIND  SRL. Ca orice om de afaceri care miza pe slăbiciunile statului în urmă cu mai mulți ani, și Fluerătoru s-a folosit de facturi fictive pentru a diminua baza impozabilă, reușind astfel să dea mai puțini bani către stat.

Acuzat de spălare de bani, evaziune fiscala si delapidare, fostul sindicalist a fost băgat în arestul Poliției luni seara, ieri, la expirarea celor 24 de ore fiind lăsat să meargă acasă, după ce procurorul de caz a considerat că e suficientă măsura controlului judiciar față de inculpat. „Din cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit că în perioada 2010 – 2012, ar fi evidenţiat, cu intenţie, în contabilitate, un număr de 312 facturi fiscale ce nu reprezintă operaţiuni reale, constând în aprovizionări cu diverse produse de la 51 furnizori fictivi, astfel fiind prejudiciat bugetul de stat cu suma de 658.277 de lei. De asemenea, în perioada 2010 – 2013, ar fi folosit fără drept şi în interes personal, în mod repetat, suma de 564.655, 24 de lei, rezultată din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, dar şi din activitatea desfăşurată de societate în mod curent”, a transmis IPJ Gorj printr-un comunicat de presă.

Cristea Fluerătoru este la al treilea dosar penal deschis pe numele său, precedentul având legătură tot cu acuzații de evaziune fiscală, fiind deschis în urmă cu un an și aflat acum la judecată la instanță. Fostul sindicalist a stat însă mai multe luni în spatele gratiilor în dosarul ce vizează implicarea firmei sale în lucrările de modernizare de acum zece ani a drumului dintre Ploștina și Miculești. Drumul a fost făcut „praf” la scurt timp după „modernizare”, asfaltul fiind turnat iarna, repararea lui nefiind realizată nici până în prezent. Dosarul e pe rolul Curții de Apel Craiova, unde Fluerătoru e inculpat alături de alte persoane, condamnate la diverse pedepse la judecarea pe fond a procesului la Judecătoria Târgu Jiu, anul viitor fiind posibilă pronunțarea unei sentințe finale, fostul sindicalist așteptând atunci și o primă sentință în celălalt dosar de evaziune fiscală.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: