FNME, discuţii cu doi miniştri înainte de protestul din Capitală

Sindicaliştii Federaţiei Mine Energie Oltenia (FNME) nu au luat încă o decizie fermă în ceea ce priveşte protestul anunţat să aibă loc în Capitală. Decizia a fost amânată până după şedinţa pe care o vor avea la Consiliul de Naţional pentru Combaterea Discriminării ce va avea loc în data de 15 aprilie. Liderii sindicali au reclamat CE Oltenia deoarece nu au primit cotizaţia sindicală, pe care au câştigat-o şi în instanţă, în timp ce celelalte sindicate au încasat. După şedinţă, sindicaliştii vor încerca să-şi spună păsurile ministrului economiei Constantin Niţă şi ministrului delegat al Energiei, Răzvan Nicolescu.

Sindicaliştii din FNME vor merge la Bucureşti peste a-şi spune nemulţumirile la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Liderii din federaţie acuză de discriminare Directoratul Complexului Energetic Oltenia, care nu doreşte să oprească cotizaţiile sindicale din salariile angajaţilor companiei, lucru impus chiar de magistraţi printr-o hotărâre judecătorească. În realitate, doar sindicatele agreate de conducerea administrativă au parte de acest “privilegiu”, fiind vorba de sindicatele conduse de Adrian Marciuc, Eugen Iovan, Nelu Roşca, Nicolae Bădiţa şi celelalte şapte care urmau să formeze Sindicatul Mine Energie Oltenia.

Merg la miniştri cu Hossu

Sindicaliştii din FNME spun că vor profita de deplasarea în Capitală şi pentru a-şi spune nemulţumirile faţă de administraţia CE Oltenia chiar miniştrilor Constantin Niţă şi Răzvan Nicolescu. În funcţie de ce se va stabili după discuţiile cu oficialii din Guvern, vor pune la punct şi detaliile legate de protest. Sindicaliştii anunţă că protestul, dacă va avea loc, va fi organizat înainte ca minerii şi energeticienii să-şi termine concediul de odihnă. “Le vom explica miniştrilor situaţia care este în Complexul Energetic Oltenia. Mergem împreună cu domnul Bogdan Hossu (n.red- preşedintele Cartel Alfa), vin şi colegii de la Cernavodă, de la Sare, Uraniu, pentru că lucrurile se acutizează. Oricum protestul va avea loc după sărbători, când oamenii sunt liberi. Facem demersurile zilele acestea şi îl pregătim”, a spus sindicalistul din Rovinari, Marin Golea. Vicepreşedintele FNME, Dumitru Pârvulescu, care este şi liderul sindicatului de la cariera Peşteana spune că nu va fi nicio problemă pentru el să ducă la protestul din Capitală jumătate din cei o sută de protestatari. “Vom hotărî la Bucureşti dacă o să facem protestul. Vom vorbi şi cu colegii. O deplasare la Bucureşti implică şi un cost destul de mare dar oricum, dacă oamenii o cer, o facem. Eu, la Peşteana, n-am nicio problemă, aş putea să merg cu 50 de oameni”, a spus Dumitru Pârvulescu.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: