FNME, nicio ședință în doi ani. Sindicalist: Mi-e rușine că fac parte din această federație!

De mai bine de doi ani, Federația Națională Mine Energie, din Complexul Energetic Oltenia, n-a mai organizat vreo ședință cu sindicaliștii afiliați. Afirmația o face liderul de sindicat Manu Tomescu, de la „Energia Rovinari”. 


El mai spune că lipsa întâlnirilor a dus și la probleme ce au rămas nerezolvate înainte de semnarea contractului de muncă pentru mineri și energeticieni. „Am ajuns să fim persiflați, ridiculizați de colegii noștri din FNME, de cel care deține ștampila. Federația și-a pierdut busola. Mi-e rușine că fac parte din această federație”, a mai completat sindicalistul.


Din 2019, spune Manu Tomescu, Federația Națională Mine Energie nu ar mai fi organizat nicio ședință cu liderii afiliați. Nici măcar înainte de semnarea noului contract de muncă pentru angajații companiei energetice.

„Am fi vrut să avem mai multă înțelegere în interiorul Federației, dar, din păcate, nu a fost. Dacă nu mai facem ședințe, să o spun acolo, o spun aici, la radio. Federația asta nu înseamnă numai Pîrvulescu (n.r- Dan Pîrvulescu, președintele FNME) și Roșca (n.r Nelu Roșca- președintele Sindicatului Salariaților din Cariera Roșiuța). Nu am mai făcut ședințe de dinainte de pandemie. În 2020, invocau că e pandemie, nu ne putem întâlni, nici după ce a trecut pandemia, n-am mai avut vreo întâlnire. Nici înainte de semnarea Contractului de Muncă. Dacă se făceau acele ședințe, aduceam și problemele oamenilor acolo”, a afirmat Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, afiliat FNME.


„Am ajuns să fim persiflați de cel care deține ștampila”

Lipsa de dialog a dus, susține Tomescu, și la inechități între veniturile multor angajați din producție. „După semnarea CCM au rămas inechități. Un șef de echipă are limita de salarizare mai jos decât muncitorii sau invers. La zilele suplimentare au concediu de odihnă. Muncitorii au mai puține zile de concediu de odihnă și șefii mai multe în contextul în care acestea se acordă celor care prestează muncă grea. Avem și muncitori care nu beneficiază de sporul de producție, așa cum s-a înțeles. Supărarea e foarte mare. Am un coleg de la vulcanizări, din partea minieră, care mi-a spus că vrea să intre în greva foamei, că i s-a tăiat din concediul de odihnă”, a mai spus Manu Tomescu, într-o emisiune la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: