Gorun explică cum a fost înlocuit cu Gorun

Adrian Gorun a explicat ce l-a determinat să facă un pas în spate, la Universitatea “Constantin Brâncuși”, din Târgu Jiu. Fostul președinte al Senatului a spus că și-a dat demisia „pentru binele universității”, și asta după un șir lung de reclamații care ar fi fost făcute de fostul rector al UCB. Și cu toate că fiul său, Horațiu Gorun, i-a luat locul la cârma universității, Adrian Gorun susține că nu are absolut nicio implicare în această decizie.

Adrian Gorun și-a dat demisia din funcția de președinte al Senatului UCB, luna trecută. Decizia a fost, se pare, pregătită în secret. De câteva luni, a spus acesta că s-a gândit la demisie. Totul după conflictul care a mocnit între el și fostul rector al UCB, Luminița Popescu. 


Gorun: Era momentul ca alți colegi mai tineri să preia cârma
Deși a susținut-o inițial pentru acest post, relația dintre cei doi a devenit extrem de tensionată și plină cu o serie de reclamații.   

„Nu trebuie să fim șocați. Eu o pun pe această coordonată pe care o numesc ireversibilitatea timpului. Am considerat că a venit momentul să preia cârma Universității „Constantin Brâncuși” alți colegi mai tineri, cu altă atitudine, altă motivare, alt tip de viziune asupra dezvoltării Universității „Constantin Brâncuși”, din Târgu Jiu. Această decizie, deși îmi stăruia în minte, am luat-o de mai multă vreme și ca urmare a unei nemulțumiri pe care mi-a creat-o comportamentul unui fost rector mereu contestatar, care nu mai contenește cu reclamațiile de toate tipurile, cu minciuni, dezinformări. Pentru binele universității, este totuși corect din partea mea, să fac un pas lateral lăsând această posibilitate de liniște în comunitatea academică”, a declarat Adrian Gorun, fostul președinte al Senatului UCB.

Susține că nu a influențat Senatul
În locul său, a fost votat, cu unanimitate de voturi, fiul său, Horațiu Gorun. Totul, doar o coincidență, a dat de înțeles Adrian Gorun. „Au fost speculații pe care vreau să le explic suportul fals de apreciere. S-au făcut alegeri prin vot direct și secret, exprimat de către toți senatorii prezenți la ședința respectivă și fără ca eu să particip la acest vot. Dacă e cineva care poate să spună că eu am influențat în vreun mod Senatul, să vină cu argumente și să demonstreze. Nici vorbă de așa ceva! S-au făcut propuneri și au venit, în unanimitate, pentru Horațiu Gorun”, a mai spus Adrian Gorun, într-o emisiune la Emi TV.

Din 2006 până în 2012, Adrian Gorun a ocupat postul de rector al UCB, apoi a fost ales președinte al Senatului universitar.

În prezent, acesta este președintele Comisiei de Etică din UCB și conduce Fundația universității. În următorii trei ani, Adrian Gorun va activa și în cadrul Institutului de Cercetare a Calității Societății și Științele Educației.  

Vizualizări: 4,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: