Condiții mai bune pentru pacienții a trei secții din Spitalul Județean. Modernizări de 3 milioane de lei!

Circa trei milioane de lei s-au investit în trei secții din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, în această primăvară. Banii au fost alocați din conturile Consiliului Județean pentru Secțiile Neonatologie, Gastroenterologie, Medicină Internă I. S-au înlocuit, printre altele, instalațiile electrice, aparatura, paturile, tâmplăria și linoleumul.

Bebelușii, de exemplu, sunt îngrijiți acum într-o secție modernă și în condiții mult mai bune. De la începutul anului, s-au născut la Târgu Jiu peste 300 de copii.

"După aceste lucrări de modernizare, pacienții beneficiază de condiții la standarde europene. La fel ca și în cazul Secției Gastroenterologie, în afară de îmbunătățirea condițiilor hoteliere și a actului medical, un alt scop al acestei investiții a fost și diminuarea cheltuielilor la utilități, prin reducerea pierderilor. Au fost înlocuite corpurile de iluminat, a fost înlocuită instalația electrică, au fost înlocuite prizele, a fost înlocuită tâmplăria veche din lemn, cu tâmplărie din PVC, a fost realizată instalația de detecție și avertizare incendiu, au fost montate uși rezistente la foc și au fost înlocuite obiectele sanitare", a transmis Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al unității medicale.

De asemenea, a fost montat linoleum antibacterian. "În toată secția a fost montat linoleum antistatic și antibacterian, pe holuri au fost montate bare de tipul „mână curentă”, a fost montat tapet PVC pe pereți, grupurile sanitare au fost modernizate în totalitate", a mai transmis purtătorul de cuvânt.

De la începutul anului și până în prezent, în Secția Neonatologie au fost îngrijiți 304 nou-născuți. Anul trecut, secția de Neonatologie a avut circa o mie de mici pacienți.

Pentru reabilitarea celor trei secții, Consiliului Județean Gorj a alocat trei milioane de lei. 

Galerie foto







Vizualizări: 783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: