Cât câștigi dacă te înrolezi în armată

Ministerul Apărării Naţionale va lansa un proiect de lege pentru cei care vor să facă stagiul militar voluntar, a anunțat ministrul Vasile Dîncu. 

„Eu nu cred că armata ar trebui să fie obligatorie. Nici economic nu este bine, nici practic nu este bine să o faci obligatorie.(..) Sunt mulţi tineri care vor să aibă o pregătire militară, iar tendinţa se accentuează acum cu ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a declarat ministrul Apărării, la Digi24.

Ministrul a adăugat că cei care vor face voluntar armata vor fi plătiți și vor avea și liberatea de a merge acasă. Nivelul soldei ar putea ajunge la aproximativ 3.000 de lei pentru perioada în care se face instrucţie şi în jur de 1.500 de lei când aceşti rezervişti stau acasă.

„Nu avem nevoie acum de armate masive. Este nevoie de armate cu oameni care au o meserie foarte bună, experţi în telecomunicaţii, cei care ştiu să tragă cu puşca, oameni de toate felurile. Armata nu mai este doar armata pe care o ştim din filmele cu război”, a precizat ministrul.

Vizualizări: 6,035

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: