FNME susţine concedierea salariaţilor băuţi

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a spus că sindicatele au susţinut propunerea administraţiei privind concedierea salariaţilor care vin băuţi la serviciu. „Noi nu putem, ca sindicate, să spunem că ne opunem normalităţii”, a spus Pîrvulescu.

Potrivit noului Contract Colectiv de Muncă, salariaţilor care au o alcoolemie de 0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat sau 0,8 în sânge li se va înceta contractul de muncă de la prima abatere.

Pîrvulescu explică de ce a fost necesară această măsură. „Anterior s-au produs nişte evenimente chiar tragice, care nu ştiu dacă au avut drept cauză consumul de alcool, dar cert este că persoanele respective aveau o alcoolemie extraordinar de ridicată. Probabil că Directoratul şi-a pus întrebări”, a spus şeful FNME la TV Sud.

Pîrvulescu a explicat însă că salariaţii care vin băuţi la serviciu sunt excepţii, nefiind un fenomen: „Nu e normal să supraveghezi instalaţii de o asemenea valoare dacă mergi pe trei cărări. Nimeni nu are nimic cu tine dacă bei o bere. Sunt câţiva colegi care mai fac excese şi trebuie să evităm asta”. (A.A.)

Vizualizări: 2,735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: