Discuţii reluate pentru parcul eolian de la Schela

Tema înfiinţării unui parc eolian la Schela este readusă în actualitate de primarul Aristide Şerbănescu. Conform acestuia, reprezentantul unei societăţi din Timişoara va ajunge miercuri, 11 aprilie, la Schela, pentru a discuta despre posibilitatea realizării parcului eolian, dar şi a altor afaceri, în Pasul Vulcan.

„M-a sunat înainte de Paşte, că vine miercuri, pentru că a găsit alt investitor, şi pe domeniul energetic, parc eolian, şi agricultură, turism în Pasul Vulcan. Să vedem oferta care o lasă scrisă şi după aceea vedem ce urmează. Ionel Jerca se numeşte, a fost reprezentantul unei firme din America, care au vrut să investească în zonă 1.2 miliarde de dolari în turbine eoliene, dar n-a găsit înţelegere la guvernul nostru. Acum a găsit alt investitor, tot de afară. Se zbate mult pentru proiectul acesta. În zonă, vor şi creşterea animalelor pentru că sunt câteva sute de hectare de gol alpin. Şi la agricultură să vedem ce zic, fructe de pădure sau altceva”, a declarat Aristide Şerbănescu, primarul comunei Schela.

Acum circa un an, discuţiile erau cu un investitor american care să realizeze un parc eolian la Schela, în parteneriat cu CE Oltenia. Numai că americanii nu au mai venit să investească în zonă.

Vizualizări: 653

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: