FNME: Unde a dispărut economia la fondul de salarii?

Liderii sindicali de la Federaţia Naţională Mine Energie calculează o economie la fondul de salarii de 15 milioane de lei, în timp ce administraţia consideră că acesta a fost depăşit, neexistând economie. Discuţia clarificatoare va fi miercuri, 21 ianuarie, când liderii vor avea o întâlnire cu directorul general Laurenţiu Ciurel. După discuţia de ieri, preşedintele SMEO, Gabriel Căldăruşe, a declarat că documentele prezentate de administraţie arată că nu există nicio economie făcută la fondul de salarii, în timp ce cei de la FNME anunţă că vor acţiona compania în instanţă dacă nu redistribuie aceste sume.

Disputele pe economia la fondul de salarii în cadrul CE Oltenia au continuat şi ieri. În 2014, CE Oltenia a avut un buget aprobat de Guvern de 818 milioane de lei, dar s-au cheltuit 803 milioane de lei. Sindicaliştii FNME susţin că economia este diferenţa între bugetul aprobat şi bugetul consumat, adică 15 milioane de lei. Dar administraţia susţine că execuţia bugetului se face după numărul angajaţilor şi veniturile totale şi că există o nerealizare a veniturilor. Ori după aceste reguli, fondul de salarii ar fi de aproape 790 de milioane de lei, dar s-au cheltuit 803 milioane. Deci s-a şi depăşit fondul de salarii. CE Oltenia şi-a propus ca în 2014 să producă 15 TWh, dar a produs doar 13 TWh, rezultat care ar fi presupus şi redimensionarea numărului de angajaţi.

Oricum, situaţia nu e clară şi o decizie se va lua miercuri, la discuţia cu Laurenţiu Ciurel. Sindicatele din FNME sunt hotărâte să nu cedeze şi ameninţă cu proteste şi procese. „Este o economie consistentă la fondul de salarii pe care nu vor să o dea. Găsesc tot felul de tertipuri şi explicaţii. Nu vom renunţa şi vom face acţiuni în instanţe şi colective, şi individuale“, a spus liderul Constantin Mitrescu. În acelaşi timp, liderul Gabriel Căldăruşe de la SMEO, a fost convins de rezultatele companiei şi a înţeles că nu există economie la fondul de salarii. Tot pentru că nu s-au realizat veniturile companiei nu s-au dat în 2013 şi 2014 pachetele de performanţă.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: