Cine este noul președinte al CE Oltenia!

Complexul Energetic Oltenia are o nouă conducere începând de ieri, 19 ianuarie. Gabriel Dumitrașcu a fost înlocuit din funcţia de președinte al Consiliului de Supraveghere (CS) al complexului, noul preşedinte fiind Dorin Cătălin Spătaru. CE Oltenia are conducere duală, asigurată de Consiliu de Supraveghere şi Adunarea Generală a Acţionarilor.

Şedința de ieri a Consiliului de Supraveghere din CEO a ținut peste 6 ore, iar una din decizii a fost ca funcția de președinte să-i revină lui Dorin Cătălin Spătaru. Informația aparține chiar fostului președinte, Gabriel Dumitrașcu, care a mai spus că va rămâne simplu membru în cadrul Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia. În urmă cu nici o săptămână, Gabriel Dumitrașcu și-a dat demisia și din funcția de director general la Ministerul Energiei, de unde coordona listarea la bursă a acțiunilor CE Oltenia. 

Noul șef al supraveghetorilor CE  Oltenia, Dorin  Cătălin Spătaru, administrează Selena România SRL, producătorul polonez de spume poliuretanice, și până acum a fost doar membru în Consiliul de Supraveghere de la CEO. „Filozofia mea de business se bazează pe cei 3D”, declara acesta într-un interviu pentru o revistă economică, cei 3 D fiind: Determinare, Diferenţiere, Dominaţie.

Dorin Spătaru a încasat de la CE Oltenia suma de 47.012 de lei, potrivit declaraţiei de avere completată în 2014. Spătaru mai este membru şi în CA Electrica, dar şi acţionar unic la SPA Business Solution SRL. Spătaru deţine 2 terenuri intravilane de 2600 mp în Berceni şi 1200 mp în Severin, un apartament în Bucureşti şi o casă în Voluntari. Acesta are mai multe depozite bancare, în lei, de peste 400.000 de lei. Noul preşedinte al CS CE Oltenia trece prin emoţii zilele acestea deoarece are un credit de 207.000 de franci elveţieni, scadent în 2033. 

Din Consiliul de Supraveghere al complexului mai fac parte Georgiana Porumbel - manager Pirelli, Alin Chiţu - manager Tucă Zbârcea&Asociaţii, Daniel Naftali - Fondul Proprietatea, Ion Mihăilă - Departamentul de Energie, Răzvan Purdilă - reprezentant Translectrica.

Vizualizări: 493

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: