Îngrijorare printre angajaţii de la Berbeşti. Se gândesc să protesteze!

Transferul carierelor din Vîlcea de la CE Oltenia la CET Govora va începe din luna februarie, a explicat Cosmin Popescu, consilierul directorului general al companiei, Laurenţiu Ciurel. Tot atunci va începe şi transferul celor peste o mie de angajaţi. Până în acest moment singurele informaţii pe care le au oamenii sunt cele din presă. Şi, pentru că se tem pentru siguranţa locurilor de muncă, angajaţii de la Berbeşti şi Alunu vor să facă un protest în speranţa că cineva le va spune şi lor ce se va întâmpla.

Despre transferul carierelor din Vîlcea de la CEO la CET Govora se discută de mai bine de un an însă niciodată angajaţilor nu li s-a spus ce înseamnă asta pentru ei. Pe 22 ianuarie va fi şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor când va fi aprobat transferul şi calendarul pentru finalizarea transferului.

Dintr-o declaraţie a lui Cosmin Popescu, consilierul directorului Laurenţiu Ciurel, se înţelege că transferul angajaţilor se va face din februarie. De menţionat ar fi că la Berbeşti şi Alunu lucrează câteva sute de gorjeni, cei mai mulţi din Roşia de Amaradia. „Nu pot să vă spun o dată pentru că sunt anumiţi paşi procedurali, noi sperăm ca săptămâna viitoare (n.red- aceasta) să avem discuţiile finalizate şi putem înainta către AGA, către Ministerul Energiei, să ia decizia legală asupra acestui transfer. În luna februarie sperăm că avem aprobarea urmând semnarea contractului, apoi transferul salariaţilor, predarea-primirea, procese verbale care trebuie finalizate. În februarie să avem aceste aprobări şi să începem procedura juridică prevăzută de lege. Am speranţe că această tranzacţie va fi realizată, deoarece pentru noi e benefică“, a declarat Cosmin Popescu la un post de radio.

Memoriu către Iohannis

Nicolae Goşa, angajat la Cariera Berbeşti, locuitor al comunei Roşia de Amaradia, a declarat că oamenii sunt îngrijoraţi pentru că nu ştiu ce se va întâmpla cu ei. „Lucrez de 25 de ani, iar acum am înţeles că fac demersuri să ne treacă de CET. Nu ştim nimic, nu ne spun nimic. Vă spun că suntem disperaţi, nu ştim ce se va întâmpla cu noi, cei de acolo ne ţin sau nu, cum vor fi salariile. Ne trezim în stradă sau cu salarii foarte mici. Avem rate la bănci. Am un coleg care vrea să se spânzure. Mi-a zis că şi-a făcut rată să-şi ia casă şi nu o să mai aibă cum să plătească“, a spus Goşa.

Angajatul a mai spus că salariaţii se gândesc să organizeze un protest pentru a-şi spune păsul. „Nu ştim ce se va întâmpla. Dacă tot vor să scape de noi atunci să ne dea ordonanţă. O să facem un memoriu şi către preşedintele Klaus Iohannis, poate ne va ajuta“, spune omul.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: