Focar de pediculoză la o școală din Padeș

Focar de pediculoză la o școală din Padeș. Pare greu de crezut că în anul 2014 mai sunt depistați atâția copii cu păduchi într-o singură unitate de învățământ. S-a întâmplat totuși ca 8 elevi să fie depistați în urma unui control la Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au aflat de acest focar de la părinții elevilor care învață în această unitate de învățământ și s-au deplasat la fața locului pentru a vedea care este situația. Au fost găsiți 8 elevi cu păduchi care au fost redirecționați către cabinetul medical. Conducerea unității de învățământ a fost amendată cu 10.000 de lei din cauza deficiențelor constate aici, a declarat Elena Pițian, purtător de cuvânt DSP Gorj

Părinții au reclamat faptul că directorul unității de învățământ nu a permis accesul în școală al medicului pentru a-i verifica pe elevi, dar edilul din Padeș este de altă părere. Mihai Troacă susține că directorul a făcut mai multe adrese la cabinet în acest sens, care au fost ignorate. „A fost o sesizare din partea domnului director despre aceste cazuri. S-au făcut mai multe adrese la cabinetul medical, însă medicul nu a dat curs acestor solicitări. Doamna doctor este foarte impulsivă, e mai conflictuală, dar cred că nu s-a pus problema să nu fie primită în școală”, a precizat primarul Mihai Troacă.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: