Nemţii montează din vară eolienele la Schela

Reprezentanţii societăţii nemţeşti Westwind vor veni în vară să monteze 24 de eoliene în golul alpin din pasul Vâlcan, în zona Schela. Terenurile pe care vor fi amplasate turbinele au fost deja concesionate de la cetăţeni şi de la administraţia publică locală. Mai mult, cetăţenii care au pământ în zonă au primit şi sumele stabilite conform contractului de concesiune.

Parcul eolian se va întinde pe circa 700 de hectare de păşuni din care circa 300 sunt deţinute de Obştea Pleşea. Restul sunt ale Obştilor Schela şi Horezu Căpăţâna, iar 27 ha ale consiliului local Schela. “Protocolul este încheiat cu ei, parteneriatul. Au fost şi au discutat la începutul toamnei cu ministrul delegat Constantin Niţă referitor la legislaţie. Avocatul lor m-a sunat de sărbători şi mi-a spus că, dacă nu se mai umblă la legislaţie, din iulie încep lucrarea. Ei mai au un proiect pe care l-au demarat în Dobrogea. La obşti au dat şi banii pentru terenurile concesionate. Noi n-am primit deocamdată, atunci când încep lucrarea trebuie să ne dea pentru nişte drumuri de acces”, a declarat primarul comunei Schela, Aristide Şebănescu.

Proiectul are o valoare de peste 120 de milioane de euro. Consiliul Judeţean Gorj va trebui să le asigure nemţilor infrastructura în zona în care vor fi montate eolienele. Condiţia a fost aceea de a reabilita DJ 664, drumul judeţean care face legătura între judeţele Gorj şi Hunedoara şi care face accesul în Pasul Vâlcan dinspre Schela.  

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: