Sute de familii din colonia ACH Bumbeşti Jiu, în beznă

Societatea Hidroconstrucţia Târgu Jiu a trecut la debranşarea de la curent electric a garsonierelor şi apartamentelor din Colonia ACH din Bumbeşti Jiu din cauza datoriei de aproximativ 200 de mii de lei pe care o are de recuperat de la localnici. De ani de zile familiile din ACH nu au plătit curentul consumat, iar conducerea Hidroconstrucţia spune că nu-i mai poate păsui pe oameni din cauza problemelor financiare ale instituţiei.

Familiile care locuiesc în cele 150 de apartamente şi garsoniere din Colonia ACH nu au partide deschise pentru curent electric, iar toate cheltuielile legate de consumul acestora sunt suportate de mai mulţi ani de către Hidroconstrucţia. Din cauza datoriilor mari, Hidroconstrucţia a început în această săptămână debranşarea rău-platnicilor. „Din cele 150 de apartamente, aproximativ 100 au acumulat datorii de peste 400 de lei fiecare. Avem de recuperat 200 de mii de lei şi ca atare am început debranşarea. Nu-i cu rea intenţie, situaţia economică a noastră nu ne mai permite să suportăm aceste cheltuieli. De ani de zile ne rugăm de ei să plătească, dar nici pe noi nu ne păsuiesc cei de la CEZ”, a declarat Romeo Selişte, directorul general al societăţii Hidroconstrucţia SA Sucursala Jiu.

CEZ va deschide partide de curent

Din cele 150 de locuinţe, doar 50 sunt cumpărate, restul fiind închiriate. Chiar dacă nu au datorii la Hidroconstrucţia, proprietarii de apartamente din Colonia ACH Bumbeşti Jiu nu au partide de curent electric. Potrivit conducerii Hidroconstrucţia, în perioada imediat următoare, CEZ va prelua reţeaua şi va deschide partide de curent atât pentru locuinţele închiriate, cât şi pentru locuinţele cumpărate. „Nici o locuinţă din Colonia ACH nu are partidă de curent pentru că CEZ nu a vrut să încheie pe motivul că instalaţiile nu mai corespund. În final, s-a hotărât să preia reţeaua aşa cum este. Aşa s-a întâmplat şi la ACH Târgu Jiu, însă aici nu s-a dorit acest lucru. Se vor încheia partide de curent inclusiv cu cei care au locuinţele închiriate. Când o să preia CEZ reţeaua situaţia va fi mult mai drastică decât acum pentru că oamenii sunt învăţaţi să nu plătească energia electrică, iar cei de la CEZ nu îi vor păsui aşa cum i-am păsuit noi”, a precizat Romeo Selişte.

Vizualizări: 333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: