„Fondul de întrajutorare” al CE Oltenia, dorit de sindicate

Constituirea unui „Fond de întrajutorare” la care să contribuie salariații Complexului Energetic Oltenia este susținută de sindicate. Practic, va fi înființată o fundație cu cel mult zece membri fondatori, jumătate din partea administrației, jumătate de la sindicate, nefiind clar dacă aceștia sunt sindicatele și administrația ca persoane juridice sau reprezentanții lor ca persoane fizice. Ideea constituirii acestei fundații i se pare bună și lui Constantin Crețan, un lider sindical de obicei critic la adresa managerului Sorin Boza. „Putem să ajutăm prin acest fond salariații care au suferit un accident de muncă, putem să ajutăm foștii salariați. Dacă facem acest fond, avem bază legală să ajutăm acei oameni”, a spus Crețan.

Liderii sindicali susțin că sunt tot mai multe solicitări de sprijin financiar care ajung la Complexul Energetic Oltenia, iar fondurile societății sunt limitate. Fondul va fi destinat pentru ajutorarea actualilor și foștilor salariați ai societății care au suferit fie un accident de muncă, fie s-au îmbolnăvit de boli incurabile, fie și-au pierdut viața lăsând în urmă familii fără un sprijin material.

Inițiatori ai proiectului sunt președinții de sindicat și managerul Sorin Boza. Acesta din urmă a spus de unde a venit ideea acestui fond. „Un fost salariat a făcut cerere pentru 10 tone de cărbune și nu aveam temei legal să-i acordăm, deși era o nimica toată. Atunci am zis să facem un fond, pentru că a mai fost cazul băiatului unui angajat de la Turceni care a luat o bacterie în spital. Am strâns atunci cu salariații 50.000 de lei să-l ajutăm să fie operat la o clinică particulară din Târgu Mureș. Acum trei săptămâni a mai fost cazul unui salariat care are nevoie de proteze auditive la ambele urechi, mai avem un fost coleg cu cancer la cap. Sunt tot felul de cazuri și pentru acești oameni ne-am gândit la un astfel de fond”, a spus Boza. Fundația va putea să sprijine și acte de cultură. (A.A.)

Vizualizări: 588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: