Fondul Proprietatea a vândut acțiunile deținute la o companie din energie

Fondul Proprietatea a finalizat vânzarea acţiunilor deţinute la Engie România, suma obţinută în urma tranzacţiei fiind de 432,616 milioane lei, conform unui raport remis, marţi, Bursei de Valori Bucureşti.

"În continuarea rapoartelor curente publicate în 11 decembrie 2023 şi 27 decembrie 2023, Franklin Templeton International Services, în calitate de administrator de fond de investiţii alternative şi administrator unic al Fondul Proprietatea SA, doreşte să informeze acţionarii despre finalizarea vânzării deţinerii integrale a Fondului în Engie România SA. În urma tranzacţiei, Fondul a încasat suma de 432.616.167,75 Lei. (...) În urma tranzacţiei, Fondul nu mai deţine nicio acţiune în Engie România SA", se menţionează în raport.

Tranzacţia a fost realizată ca urmare a încheierii unui contract de vânzare-cumpărare acţiuni între Fond, în calitate de vânzător, şi GDF International SAS, în calitate de cumpărător, a întregii deţineri a FP în capitalul social al Engie România.

Totodată, finalizarea tranzacţiei a fost condiţionată de aprobarea de către acţionarii Fondului, care a fost obţinută în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din data de 13 februarie 2024. 

Vizualizări: 1,807

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: