Îngheţată de căpşuni cu iaurt

E vremea căpşunilor care au început să apară în grădini şi pieţe. Şi pentru că a venit şi vremea caldă este numai bună o îngheţată de sezon, din căpşuni şi iaurt, o reţetă rapidă şi uşor de realizat.

Ingrediente: 500 gr căpşuni, 400 gr iaurt, 100 ml smântână de frişcă, 6 linguri miere (sau 3-4 linguri de zahăr pudră, în funcţie de cât de dulce doriţi), 1 lingură zeamă de lămâie.

Mod de preparare: Scoatem codiţele căpşunilor şi le mixăm la robot sau blender. Dacă vreţi să obţineţi o îngheţată mai fină, atunci strecuraţi printr-o sită piureul de căpsuni obţinut, înlăturând astfel sâmburii.

Amestecăm din nou în blender fructele adăugând iaurtul. Batem frişca, apoi o adaugăm la compoziţia de căpşuni şi iaurt. Punem apoi şi mierea de albine. Cantitatea de miere poate fi variabilă, în funcţie de cât de dulci sunt căpşunile.

Dacă avem aparat de îngheţată, punem compoziţia în aparat şi îngheţata va fi cremoasă, fără ace de gheaţă. Dacă nu avem, scoatem cam la 40 minute vasul din congelator şi mixăm ca să împiedicăm astfel formarea acelor de gheaţă. După câteva ore de stat la congelator putem servi îngheţata în cupe sau boluri de sticlă.

Vizualizări: 1,685

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: