Fondul Proprietatea: CE Oltenia se găseşte într-o situaţie nefericită

O fuziune între CE Oltenia și Hidroelectrica nu încântă Fondul Proprietatea, deţinător al unor pachete minoritare în ambele companii. Oficialii FP consideră că un asemenea demers nu ar face decât să reducă performanţa companiei producătoare de energie hidro, făcând imposibilă listarea acesteia pe bursă.

 „O alăturare de companii de această natură ar genera îngrijorări privind un posibil ajutor de stat şi ar fi anti-competitivă. În al doilea rând, simplul transfer al profitului Hidroelectrica către CE Oltenia nu reprezintă o soluţie pentru redresarea acesteia. CE Oltenia se găseşte într-o situaţie nefericită, neputând să plătească certificatele şi are nevoie de o restructurare profundă, care să aibă loc cât mai curând. Altfel, viitorul sau va fi sever afectat”, au transmis oficialii FP, răspunzând unei solicitări a energynomics.ro.
Cărbunele şi hidroenergia nu pot produce acelaşi nivel de profit, iar reunirea lor într-o singură companie cu siguranţă nu este o soluţie pentru supravieţuirea generării de energie pe bază de cărbune de-a lungul aşa-numitei perioade de tranziţie energetică, estimată să dureze pentru următoarele două sau trei decenii,mai arată Fondul Proprietății.

Vizualizări: 2,735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: