Șefii din CE Oltenia le propun minerilor un program nou

Un nou program de lucru s-ar putea contura în carierele miniere din Gorj. Oficialii companiei propun ca fiecare salariat să lucreze două zile în schimbul unu, încă două zile în schimbul doi, alte două zile în schimbul trei și apoi să primească două zile libere. Sindicaliștii spun că propunerea nu sună rău, dar cer să fie făcute bine calculele pentru a nu se trezi șefii carierelor că nu vor avea cu cine munci și nu vor mai putea acorda zile libere.

Informația a fost dezvăluită de sindicalistul Ion Popescu. Acesta a explicat, la Tele3, că i-ar surâde acest program: “Am discutat despre programul de lucru, să încercăm o modificare. E programul făcut pentru tot anul 2019 și e foarte greu să facă o modificare. Așa mi-a spus domnul director Boza. Acum o săptămână, însă, am fost întrebat ce părere am să trecem la un program două zile unu, două zile doi, două zile trei, două zile libere. Din prima secundă, am spus că punctul meu de vedere și al 99% din colegii mei de la Jilț Sud și nu numai este că e unul din cele mai bune programe de lucru”.

Un program asemănător a mai fost în carierele companiei energetice, dar minerii își luau cu greu liberele meritate.

Ion Popescu atenționează să nu se întâmple și de această dată la fel, mai ales că mulți salariați au probleme de sănătate și solicită concedii medicale. „Acum câțiva ani am mai avut acest program de cinci zile. Am comunicat să se analizeze cu atenție că mai sunt colegi care mai au 50-60 de zile de concediu din anii trecuți și o să ceară concediu de odihnă în continuare și tot din programul de lucru, ori la schimbul unu, ori la doi, ori la trei. Până acum, nu s-au dat concedii, au fost situații, mii de colegi care au concedii medicale. Sunt colegi care au solicitat concediu de odihnă, CFL-istul a zis că nu poate să îi dea, cei în cauză, fiind și bolnavi, au intrat în concediu medical și nu s-a rezolvat nimic. Au intrat în medical și acum trebuie să ia și concediu de odihnă. Vin ploile, vine sezonul rece, vine zăpada și trebuie să dăm producția pe care o dăm tot cu muncitorii din prima linie”, a mai spus Ion Popescu.

Vizualizări: 5,900

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: