Fonduri pentru şcolile din Târgu Jiu. Ce liceu primeşte cei mai mulţi bani

Unităţile de învăţământ din Târgu Jiu primesc sume importante de bani de la bugetul local. Cei mai mulţi bani ajung la Liceul Teologic, unitatea şcolară având nevoie urgent de fonduri pentru lucrări în vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu. Fonduri însemnate primesc şi Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, dar şi Colegiul Tehnic Nr.2.

Consilierii locali urmează să aprobe luni, 30 octombrie, finanţări pentru şase unităţi de învăţământ din Târgu Jiu. Colegiul Tehnic „Henri Coandă” are alocaţi bani pentru reabilitarea acoperişului sălii de sport, durata de execuţie a lucrărilor fiind de patru luni. Investiţia constă în realizarea unei şarpante din lemn şi învelitoare din tablă profilată tip ţiglă atât peste sala de sport, cât şi peste vestiare şi grupuri sanitare.

Bani primeşte şi Liceul cu Program Sportiv, 28.000 lei, pentru achiziţionarea de echipamente IT. Colegiul Tehnic Nr.2 are alocaţi 30.000 de lei pentru dezvoltarea bazei materiale şi modernizarea cantinei şcolare. Asta în timp ce Colegiul Auto „Traian Vuia” va primi 15.120 de lei pentru achiziţionarea a opt maşini de cusut industriale în vederea utilizării în procesul de instruire practică a elevilor.

Cei mai mulţi bani din bugetul local merg însă spre Liceul Teologic din Târgu Jiu, 77.000 lei, pentru execuţia lucrărilor necesare obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu. Suma de 25.000 lei pentru elaborarea documentaţiei tehnice rămâne în sarcina Liceului Teologic, se mai arată în referatul de specialitate.  

Totodată, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” va beneficia de 50.000 lei pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii la holul central.

Vizualizări: 1,748

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: