Motrenii au tremurat în case. Căldura, pornită doar câteva ore

Nici nu s-au încălzit bine caloriferele că a și fost oprită căldura la Motru. O zi și o noapte, motrenii au tremurat în case pentru că au fost identificate câteva conducte sparte la mai multe blocuri din oraș. Uzina de agent termic asigură căldura pentru peste șase mii de apartamente.

Patru conducte au fost sparte și a fost nevoie de reparații. Pentru a nu risca o avarie la centrală, reprezentanții Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru au decis să fie oprită căldura până la remedierea problemelor. „În cursul zilei de ieri (n.r. marți), instalațiile au fost încărcate. Toate instalațiile de la toate asociațiile au fost încărcate. A fost pornită și centrala. S-a constatat că erau pierderi de presiune și agent termic. S-a oprit centrala pentru a nu risca o avarie”, a explicat primarul Gigel Jianu.

Motrenii nu au apucat să se bucure de căldură decât câteva ore. Centrala a pornit pe 24 octombrie, deși se anunțase căldură încă din data de 20. „Au fost probleme cu anumite conducte de alimentare sparte pe la subsolurile blocurilor. Unele asociaţii ne ţin în loc cu acele reparaţii. Apar astfel de probleme când se încarcă reţeaua. Vor fi gata reparațiile în curând”, a declarat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

Problemele au fost deja remediate, a dat asigurări primarul Gigel Jianu. „S-au identificat blocurile care au pierderi, unde s-au spart conductele. S-au izolat zonele. Centrala va porni în câteva ore. Au fost izolate doar anumite blocuri unde sunt pierderi de agent. Au trebuit să oprească totul. Scăzuse presiunea prea mult și riscam să avem avarii la centrală și la turbină. Centrala pornește din această seară (n.r. miercuri). Au fost patru blocuri care prezentau pierderi de agent”, a mai anunțat Jianu.

Vizualizări: 1,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: