Forfotă mare la Rânca, la final de vacanţă

De luni elevii revin la orele de curs şi, astfel, se încheie şi vacanţa pe care au avut-o în perioada sărbătorilor de iarnă. O parte dintre ei şi-au petrecut câteva zile la Rânca, săptămâna care tocmai s-a scurs fiind una în care pârtiile din staţiune au fost arhipline de prichindei. Bucuria lor a fost cu atât mai mare cu cât, de miercuri încoace, a nins aproape în fiecare zi cel puţin 2-3 centimetri, suficient cât să îi pună pe drumari la treabă, dar fără să le creeze probleme.

Weekend-ul şi finalul vacanţei au adus pe pârtie nu doar şcolari, ci şi bebeluşi, pe care părinţii au vrut să îi înveţe încă de acum să se bucure de aerul tare de la munte. „Suntem din Craiova, e prima lui ieşire la zăpadă, chiar şi cu suzeta în gură, că nu ne despărţim încă de ea, dar important este că ne place. Ne simţim extraordinar şi am zis că trebuie să îl luăm şi pe el pentru că în anii viitori va fi un turist fidel al staţiunii”, a spus o mămică din Craiova care îşi însoţea bebeluşul pe sanie.

O alta îşi învăţa fetiţa să schieze şi împreună se bucurau de ultimele ture pe pârtie. „Gata, duminică ne facem bagajele şi plecăm spre casă. Am stat toată săptămâna aici, a fost minunat, ne-a plăcut, dar trebuie să mai mergem şi la şcoală de luni încolo”, a spus femeia.

Oricât de mare ar fi regretul pentru părăsirea pârtiilor cu zăpadă, cei pasionaţi de munte nu vor sta prea mult plecaţi. În februarie vine o altă vacanţă pentru elevi şi asta se vede deja în rezervările pe care părinţii le fac.

Șeful asociaţiei cabanierilor din staţiune, Constantin Pănescu, spune că cu greu mai pot fi găsite camere pentru perioada respectivă la pensiunile care sunt amplasate în special în vecinătatea pârtiilor. „Sunt turişti fidelizaţi, cărora le place Rânca şi faptul că avem zăpadă aici, spre deosebire de alte locuri mai celebre din ţară, iar asta i-a făcut să îşi rezerve camere chiar şi din vară. În octombrie-noiembrie s-au făcut cele mai multe rezervări pentru februarie, iar cine vine acum are nevoie de noroc pentru a mai putea prinde o cameră la vreo cabană în apropiere de pârtie. Ne-a binecuvântat Dumnezeu cu zăpadă suficientă şi iarna aceasta şi, ca urmare, turiştilor le place să vină aici. Săptămâna care s-a încheiat a fost una pentru copii, în care a trebuit să adaptăm un pic meniul la preferinţele lor, ciorbele de curcan şi pasăre fiind preferatele acestora, mai ales când vin de pe pârtie. Totul a fost bine pentru toată lumea şi asta ne-a bucurat în mod deosebit şi pe noi”, spune Pănescu.

Vizualizări: 2,216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: