Ciprian Florescu: A fost o surpriză numirea lui Weber

Ciprian Florescu, vicepreşedintele PSD Gorj, nu se aştepta ca Mihai Weber să obţină cu atâta uşurinţă funcţia de preşedinte executiv al PSD Gorj. Chiar în dimineaţa zilei de joi, cu câteva ore înainte ca Liviu Dragnea să-l numească pe Weber, Ciprian Florescu declara presei că nu consideră oportun ca funcţia de preşedinte executiv al PSD Gorj „să fie scoasă la mezat” înainte de alegerile din toamnă. Florescu spune că această numire confirmă încă o dată conexiunile pe care Mihai Weber le are cu conducerea centrală a PSD.    

Numirea lui Mihai Weber în funcţia de preşedinte executiv al PSD Gorj i-a luat prin surprindere pe social-democraţii gorjeni. „Pentru mine personal a fost o surpriză”, a declarat Ciprian Florescu. Totuşi, vicepreşedintele PSD Gorj spune că Mihai Weber era o variantă uşor de anticipat. „Desigur, domnul Weber este o variantă uşor de anticipat în ceea ce priveşte conexiunile pe care le are cu conducerea centrală. Sigur, în ceea ce ne priveşte, noi, cei de la Gorj, acceptăm orice decizie a centrului, aşa cum am făcut de fiecare dată, mergem înainte şi sigur vom face echipă că până la urmă asta este ideea, să funcţionăm cât se poate de bine”, a precizat Ciprian Florescu. Pe de altă parte, Florescu crede că numirea lui Weber a tăiat elanul celor care aspirau la funcţia de preşedinte executiv al PSD Gorj. „Este vorba despre o perioadă de interimat pentru că o funcţie de conducere în organizaţiile judeţene se câştigă în urma alegerilor din conferinţele judeţene. Poate, pe de altă parte, este bine că s-a întâmplat aşa, că nu mai sunt alţi doritori care să mai creeze animozităţi prin organizaţie. Cu ocazia asta se dovedeşte încă o dată valoarea pe care o are domnul Weber în ochii conducerii centrale, iar asta nu poate decât să ne bucure”, spune Ciprian Florescu.  

REACŢIE

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, consideră numirea lui Mihai Weber, în funcţia de preşedinte executiv al PSD Gorj, ca fiind „o făcătură nestatutară”, a lui Liviu Dragnea. Ba mai mult, crede că această funcţie ar fi trebuit să-i revină lui Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Vizualizări: 711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: