Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Fost episcop, reținut pentru viol. Ce spune biserica!

Fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă, a fost reţinut, joi, de procurorii ieşeni, pentru 24 de ore, fiind acuzat de viol și abuz sexual.

Acesta este acuzat că ar fi abuzat de un elev de 17 ani de la Seminarul Teologic, în urmă cu patru ani.

Dosarul a fost redeschis anul trecut de procurorii ieşeni, după ce, iniţial, cauza a fost clasată din lipsă de probe.

Preotul a fost filmat în ipostaze intime cu elevul respectiv, iar imaginile au fost apoi distribuite pe internet. În scandal au fost implicaţi şi trei preoţi care l-ar fi şantajat pe Corneliu Onilă, aceştia fiind condamnaţi la pedepse de până la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Fostul episcop nu recunoaște acuzațiile. Avocatul său a contestat deja decizia reținerii, în vreme ce procurorii vor solicita arest preventiv pentru 30 de zile.

Patriarhia Română a precizat că fostului ierarh i-a fost retrasă funcţia de episcop în iulie 2017, pe baza datelor existente atunci în legătură cu acuzaţiile la adresa sa, iar când va exista o decizie definitivă de condamnare, va putea fi decisă caterisirea.

Fostul episcop se retrăsese la Mănăstirea Văratec.

Vizualizări: 1,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: