Fost ministru al Energiei, la DNA

Deputatul Constantin Niță, fost ministru al Energiei, este urmărit penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, sub control judiciar pe cauțiune în valoare de 150.000 lei, pentru trafic de influență. El a fost luni la DNA unde i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.

Procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile, de la 25 aprilie față de Constantin Niță. "Inculpatul Niță trebuie să depună o cauțiune în valoare de 150.000 lei, urmând a comunica procurorului în termen de 6 (șase) zile lucrătoare de la data prezentei ordonanțe dacă este de acord să depună valoarea stabilită, aceasta urmând a fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția DNA — Secția de Combatere a Corupției la o unitate bancară", se arată într-un comunicat al DNA.

DNA susține că, în 2013, Constantin Niță, deputat în Parlamentul României și, la data faptei, ministru al Energiei, i-a solicitat unui om de afaceri (denunțător) un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de societatea comercială a acestuia cu primăria unui municipiu. (A.A.)

Vizualizări: 654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: