Modernizarea centurii Târgu Jiu, verificată de DNA

Autoritățile municipale s-ar putea vedea nevoite în perioada următoare să dea explicații în fața anchetatorilor pentru modul în care a fost încheiat contractul de modernizare a centurii orașului, dar mai ales în privința modului în care se realizează lucrările la aceasta, lucrări care sunt mult întârziate, la fel ca și pe DN 66.

Postul Digi 24 de informat miercuri cu privire la verificările pe care le fac cei de la DNA în acest caz, dar și în alte lucrări similare din țară, totul în baza unei sesizări pe care instituția a primit-o de la Corpul de Control al Ministerului Transporturilor. Raportul a fost trimis în toamna anului trecut, când ministerul era condus de Iulian Matache, un fost subaltern al lui Marian Oprișan, președinte al CJ Vrancea, dar și al lui Liviu Dragnea, în perioada în care acesta conducea Ministerul Dezvoltării, Matache lucrând în cele două instituții înainte de a deveni ministru în locul lui Ioan Rus.
Reprezentanții Corpului de Control susțin în documentele înaintate la DNA cu privire la șoseaua de centură a municipiului Târgu Jiu că aceasta nici nu va fi realizată la timp și nici nu va putea fi făcută cu banii alocați acestui proiect, ritmul lucrărilor fiind extrem de lent și în prezent. Lucrările au început, teoretic, în toamna lui 2014, când Victor Ponta a venit la Târgu Jiu pentru a inaugura șantierul, el fiind candidat la Președinția României la acea vreme, după pierderea alegerilor ritmul în care au lucrat constructorii fiind unul specific șantierelor românești.
Valoarea contractului respectiv este de peste 20 de milioane de euro, proiectul presupunând construirea a circa 20 de kilometri de șosea în jurul municipiului.

Vizualizări: 759

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: