Fost ofițer SRI, șantajist de profesie

Ion Mihai Dincă, din Mehedinți, care în tinerețe a fost ofițer de informații, a fost trimis în judecată pentru șantaj și înșelăciune.

Bărbatul de 50 de ani s-a dat drept angajat al Guvernului și a reușit să păcălească o femeie din comuna gorjeană Bîlteni cu suma de 500 de lei, pentru a nu distribui imagini compromițătoare cu aceasta, fiind însă prins de angajații Direcției Generale Anticorupție.

Judecătoria Târgu Jiu a decis, luni, începerea judecății în cazul Dincă: „Respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Dincă Ion Mihai. În baza (...) constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu cu numărul 2704/P/2019, privind pe inculpatul Dincă Ion Mihai trimis în judecată pentru săvârșirea infracţiunilor de șantaj şi înșelăciune (3 acte materiale), (...) a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Dincă Ion Mihai. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”.

În urmă cu circa 10 ani, Dincă a fost prins în flagrant în timp ce primea 6.000 de euro de la o femeie din Pitești, căreia i-a promis că va interveni pe lângă doi judecători de la Curtea Supremă, pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar în care tatăl femeii era cercetat penal. A fost condamnat la 4 ani de închisoare, pentru trafic de influență.

În 2015, Dincă a fost din nou arestat, după ce a cerut și primit 500 de lei de la o femeie căreia îi promisese angajarea în Ministerul de Externe. A fost condamnat și de această dată, iar în primăvară a fost eliberat condiționat. În iulie, a fost arestat la Târgu Jiu, pentru fapte similare care l-au trimis în spatele gratiilor.

Vizualizări: 3,543

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: