Fost primar: O să îmi angajez un avocat, deși stau prost cu banii

Un fost primar din Gorj ar putea fi bun de plată, suma nefiind mică deloc. Ștefan Blideanu, fostul primar al comunei Stănești, este acuzat de faptul că nu s-a ocupat în timpul mandatului de recuperarea dărilor de la cetățeni. Sumele de ridică la peste 100.000  de lei, fiind vorba despre perioada anului 2014 și până în prezent, lucru descoperit de un control al Curții de Conturi.  

Fostul primar afirmă că, în momentul în care o să-i ajungă citația de la instanță, atunci își va angaja un avocat pentru a-l reprezenta. Acesta a făcut și o glumă, afirmând că are un pogon de teren pe care îl va da primăriei pentru recuperarea sumelor de bani.

”Nu am niciun document oficial. Nu înțeleg de ce îmi pune mie în cârcă acest lucru. O să vedem dosarul la instanță. Nu am primit momentan citație. Când o să primesc, îmi angajez avocat că nu am ce face, deși stau prost cu banii, dar asta e situația. O să mă execute primăria. Am o mașină din 2008-2009, mi-a mai luat-o Finanțele o dată, poate o mai ia iar. Bani nu am. Am un pogon de pădure, ală e pe numele meu și o mașină Logan din 2008 sau 2009. Le dau primăriei să recupereze banii. Nu se va ajunge până aici pentru că este o mare prostie pentru ceea ce au făcut ei. Nu eram eu vinovat pentru neîncasarea taxelor”, a spus Ștefan Blideanu, la Radio Infinit.  

Alături de fostul primar din Stănești, este dată în judecată și o fostă salariată de la Registrul Agricol. În urma unui control al Curții de Conturi desfășurat la primărie anul trecut s-a stabilit că prejudiciul creat de cei doi la bugetul primăriei, prin faptul că nu au făcut nimic pentru încasarea impozitelor restante, trebuie recuperat.

Pentru că nici fostul primar Ștefan Blideanu și nici funcționara de la Registrul agricol nu mai sunt angajați ai primăriei Stănești, aceștia au fost acționați în instanță pentru recuperarea prejudiciului.

”Un raport al Curții de Conturi întocmit după o verificare făcută la primăria Stănești în 2020 arată faptul că, în anul 2014, au fost sume neîncasate la buget din taxe și impozite locale, dar și din amenzi. Este vorba de peste 96.000 de lei, sumă pentru care nu s-a luat nicio măsură de recuperare, deși au trecut cinci ani. Ni s-a solicitat să recuperăm acest prejudiciu de la fostul primar, dar și de la angajata de atunci de la Registrul Agricol. Pentru că nici fostul primar și nici funcționara în cauză nu mai lucrează în primărie, i-am acționat în instanță”, a declarat acum câteva săptămâni Constantin Bicheru, primarul din Stănești.

Vizualizări: 1,893

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: