Foști consilieri județeni, “uitați” pe statul de plată

Liberalii din Gorj au propus modificarea componenței ATOP - Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, componență care nu a fost actualizată după alegerile de anul trecut. Astfel, s-a ajuns la situația în care din ATOP fac parte persoane care nu mai au calitatea de consilier județean.

ATOP este o structură din care fac parte aleși locali, șefi ai instituțiilor care asigură ordinea publică și reprezentanți ai societății civile, din păcate aceștia din urmă numiți tot pe simpatii politice. Membrii ATOP câștigă 10% din salariul președintelui Consiliului Județean, adică peste o mie de lei lunar, pentru o activitate incertă. Participă la câte o ședință și cam atât.

Liberalii au cerut reducerea acestei indemnizații la 2% din salariul președintelui CJ Gorj. „Unul dintre proiecte se referea la desemnarea consilierilor județeni în cadrul Autorității Teritoriale de Ordine Publică, organism care funcționează de un an de zile pe vechea structură deși unele dintre persoanele desemnate nu mai dețin calitatea de consilier, iar un alt proiect se referea la diminuarea indemnizației membrilor ATOP de la 10% la 2 % din valoarea indemnizației președintelui Consiliului Județean Gorj”, se arată într-un comunicat al PNL Gorj.

Potrivit site-ului CJ Gorj, din ATOP fac parte 15 persoane, între care foștii consilieri județeni Milosteanu, Vasilescu sau Borcan.

Liberalii spun că majoritatea PSD a refuzat să discute proiectele propuse în Comisia Juridică și de Administrație Publică a Consiliului Județean Gorj. „Astfel, cei 5 consilieri PSD care dețin majoritatea în Comisia Juridică și pentru Administrație Publică au solicitat ILEGAL modificarea ordinii de zi și mutarea celor 2 proiecte la finalul dezbaterii, deși ordinea de zi nu poate fi modificată în comisii, ci doar în plenul ședinței de Consiliu Județean. Și-au votat propunerea, iar în momentul dezbaterii proiectelor în comisie au refuzat să dea aviz pozitiv sau negativ, părăsind lucrările comisiei“, au susținut liberalii.

Cel mai probabil schimbările se vor face în viitorul apropiat, pentru că actualii consilieri județeni vor și ei funcții și bani. (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 1,788

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: