Foşti primari gorjeni, buni de plată

Administraţia locală din comuna gorjeană Drăguțești a dat în judecată mai multe persoane, actuali și foști funcționari și conducători, printre care se află și foștii primari Vasile Moșoiu și Gheorghe Butan.

Conform primarului Ion Popescu, primăria încearcă să recupereze pe calea instanţei un prejudiciu stabilit de Curtea de Conturi. Acesta vorbeşte de o pagubă de circa 900.000 lei, o parte din sumă fiind bani neîncasaţi de primărie din închirieri de terenuri către firme private. ”Este vorba de un prejudiciu calculat de Curtea de Conturi, pe care trebuie să-l recuperăm de la respectivii. I-am dat în instanţă. Sunt sume care vin din contractul pe care l-a făcut Moșoiu cu Armeanca, sume foarte mari, pe un teren unde are balastiera şi nu a luat niciodată bani de acolo. Sunt mult mai multe. Motorină, nişte facturi pe care nu le pot justifica cu material, cu agregate, pe drumurile din comună”, a declarat Ion Popescu, primarul comunei Drăguțești.

În total, 11 persoane au fost chemate în judecată de primărie în acţiunea în răspundere patrimonială. În afară de Moşoiu şi Butan, printre cei reclamaţi se numără şi fostul viceprimar Irinel Ungureanu. Acţiunea a fost depusă marţi la Tribunalul Gorj, iar magistraţii gorjeni nu au acordat până acum un termen de judecată.

Cei doi foşti primari nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere legat de acest subiect.

Vizualizări: 6,508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: