Bancomate din Târgu Jiu, sparte cu furculița

Trei bărbați care au spart mai multe bancomate din Târgu Jiu au fost condamnați la închisoare. Hoții sunt din Hunedoara și Brăila și creaseră un grup infracțional pe care l-au destructurat mascații în urma unui flagrant organizat în toamna anului 2017. Magistrații gorjeni au dat acum prima sentință și au dispus confiscarea furculițelor folosite de spărgători.

21 de spargeri au dat cei trei bărbați cu vârste între 21 și 60 de ani. Unul dintre ei, pentru că era recidivist, a fost condamnat la închisoare cu executare. Mai precis 3 ani și 6 luni în spatele gratiilor, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată şi 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării mai multor drepturi. Ceilalți doi bărbați au fost condamnați la 10 luni, respectiv 1 an de închisoare cu suspendare.

În plus, instanța a decis ca aceștia să plătească, în solidar, 8.060 de lei, reprezentând sumele de bani sustrase din bacomate. Șase bănci din Târgu Jiu sunt părți civile în acest dosar. Alți 8.000 de lei mai trebuie să plătească statului cei trei bărbați drept cheltuieli judiciare. Judecătorii au stabilit să le fie confiscate și cele 9 dispozitive cu care aceștia au reușit să fure bani din bancomate. Este vorba, în special, despre mai multe furculițe. Sentința poate fi atacată în 10 zile. (A.M.)

Vizualizări: 5,852

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: