Tânăr afacerist din Olt, adus cu Poliția la Târgu Jiu

Fostul administrator al firmei înființate de Darius Vâlcov, societate pentru care trage ponoasele acum în instanța de judecată, a fost chemat în fața judecătorilor gorjeni la începutul lunii viitoare. Alți trei martori din dosarul în care consilierul premierului este acuzat de instigare de luare și dare de mită au fost citați pentru același termen. Și la procesul de marți, Darius Vâlcov a fost absent.

Alexandru Ștefan Motorga, în vârstă de 30 de ani, a fost administratorul SC Millenium Topografica până în 2014. Firma a fost creată cu ajutorul lui Darius Vâlcov să realizeze operațiuni de cadastrare. Să nu îi fie respinse prea multe dosare, Vâlcov a aranjat ca un angajat de la Oficiul de Cadastru din Olt să consilieze salariații de la firma înființată la propunerea sa. În schimbul întocmirii documentației, salariatul primea câte 1000 de lei. S-a întâmplat la fel în perioada ianuarie 2012-martie 2015. De aceste tranzacții, se ocupa chiar Alexandru Ștefan Motorga, după cum a declarat principalul martor din dosar, fostul deputat Ionuț Bărbulescu. Motorga a fost citat în fața judecătorilor încă de marți, dar pentru că nu s-a prezentat, magistrații l-au mai citat încă o dată și va fi adus la Târgu Jiu cu mandat de aducere.

Cauza a fost amânată până pe 12 februarie. Tot atunci, vor mai fi audiați alți  trei martori din rechizitoriu. De când a început judecata, Darius Vâlcov nu a venit la niciun termen. A fost reprezentat însă doar de avocat.

Vizualizări: 3,023

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: