Un medic gorjean face Crăciunul în arest la domiciliu

Doctorul din Padeș, acuzat că a întocmit mai multe certificate false de vaccinare, va petrece Crăciunul și Anul Nou în arest la domiciliu, deși a solicitat impunerea unei măsuri mult mai blânde, respectiv plasarea sub control judiciar.

Ionuț Victor Băloi deține un cabinet în orașul Baia de Aramă – jud. Mehedinți și a spus la instanță că ar fi mai util să își continue activitatea, ținând cont de faptul că, în localitățile mici, medicii sunt greu de găsit și că sunt întârzieri la vaccinările obligatorii ale copiilor.

Mai mult, judecătorul de drepturi și libertăți de la instanța de fond a constatat că medicul nu a recunoscut infracțiunile pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală, acesta sugerând că vinovate de eliberarea respectivelor adeverințe sunt asistentele, el încercând să pună camere de luat vederi pentru a preveni săvârșirea de fapte penale.

Solicitarea medicului a fost respinsă definitiv de către Tribunalul Timiș. Judecătorul a motivat că probatoriul nu este finalizat, impunându-se finalizarea perchezițiilor informatice, audierea celor 13 martori care nu domiciliază în Baia de Aramă, dar cărora inculpatul le-a eliberat adeverințe de vaccinare, precum și extinderea urmăririi penale cu privire la alte 4 adeverințe de vaccinare eliberate în mod fals.

Arestul la domiciliu a fost prelungit pe o durată de 30 de zile, cu începere de la data de 9 decembrie până la data de 07.01.2022, inclusiv.

Ancheta a început în urmă cu câteva luni, atunci când mai multe persoane ce figurau vaccinate cu serul Johnson&Johnson au ajuns în stare gravă la spitalul din Timișoara. Ele au recunoscut ulterior că nu s-au imunizat.

Medicul Băloi nu mai este implicat în campania de vaccinare anti-Covid, fiind scos de pe platforma națională de vaccinare.

Vizualizări: 10,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: