Foştii salariaţi ai Petrom au ieşit în stradă

Peste 50 de foşti angajaţi ai societăţii Petrom SA au ieşit ieri în stradă. Oamenii sunt nemulţumiţi că liderul lor de sindicat nu îi mai recunoaşte ca foşti membri ai Asociaţiei Salariaţilor (PAS) din cadrul Petrom lucru care îngreunează procedura de recuperarea a drepturilor băneşti ce li se cuvin.

În anul 2.000 Liviu Luca, liderul de sindicat al Petrom SA a înfiinţat, Asociaţia Salariaţilor Petrom (PAS). Această asociaţie a creat un patrimoniu în vederea acumulării fondurilor necesare achiziţionării a 8% din acţiunile Petrom după privatizare. Angajaţilor Petrom li s-a oprit din 2004, lunar sume importante din salarii şi sporuri pentru achiziţionarea celor 8% din acţiunile care le reveneau după privatizarea Petrom. Între timp au fost disponibilizaţi şi nu au primit niciun leu în schimbul acţiunilor pe care le deţin. Potrivit acestora liderul lor de sindicat, Cristin Tomescu, nu vrea să le pună la dispoziţie documentele care dovedesc faptul că li s-a oprit din salarii. „Nu ni se eliberează nişte acte care să dovedească că am fost membri PAS. Avem nişte drepturi băneşti destul de consistente de recuperate şi dacă nu avem aceste documente nu putem intra în posesia banilor”, a precizat Dumitru Ciorca, fost angajat al societăţii Petrom.

Au ieşit în stradă să-şi ceară banii

Nemulţumiţi, oamenii au ieşit ieri în stradă. Au mers mai întâi la sediul Petrom de pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu unde îşi dăduseră întâlnire cu liderul Cristin Tomescu. Pentru că acesta din urmă nu s-a prezentat oamenii au mers la depozitul Petrom din cartierul Iezureni unde liderul Tomescu are biroul însă nici aici nu l-au găsit. Pentru că fără aceste documente oamenii riscă să nu fie despăgubiţi, au formulat o plângere penală împotriva lui Cristin Tomescu pe care au semnat-o cu toţii ţi au înaintat-o Parchetului de pe lângă judecătoria Târgu Jiu. „Nu avem ce face îl acţionăm în instanţă şi pe acest om pentru că nu se poate să ascundă aceste documente, noi avem nevoie de ele la dosar pentru a ni se rezolva problema şi să ne primim banii aşa cum s-a întâmplat şi în alte judeţe din ţară”, a precizat Paulina Diaconescu, fostă angajată a Petrom.

18.000 de euro, despăgubiri pentru fiecare persoană

Unul dintre protestatari susţine că după calculele lui are de recuperat circa 18.000 de euro de la Petrom. „Suntem păcăliţi în continuare nu ni s-au dat banii care ni s-au oprit din salarii când am devenit membri PAS. Noi vrem doar acele liste care s-au întocmit cu noi şi care fac dovada că am fost membri ai acestei asociaţii. Eu am de recuperate 18.000 de euro de la ei, îmi vreau banii”, a spus Ion Renghea.

Cu toţii au procese pe rol, au dat în judecată societatea Petrom pentru recuperarea drepturilor salariale ce li se cuvin.

                                                                         

Vizualizări: 275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: