IMAGINI: Îmbrăcaţi în mire şi mireasă, conduşi pe ultimul drum

Diana şi Marius, tinerii din Novaci care au decedat săptămâna trecută în urma unei intoxicaţii cu monoxid de carbon, au fost conduşi ieri pe ultimul drum. Peste o mie de persoane au venit să-şi ia rămas bun de la ei. Toţi oamenii din Oraşul Novaci au fost în doliu şi au regretat moartea lor fulgerătoare. Doi lăutari au cântat muzică de jale pentru Marius şi Diana şi mai mulţi preoţi au oficiat slujba înmormântării.

De la primele ore ale dimineţii, cei care au vrut să-i conducă pe ultimul drum s-au adunat la casa din satul Berceşti, acolo unde Diana şi Marius şi-au dat ultima suflare. În jurul prânzului coşciugele în care zăceau trupurile neînsufleţite ale celor doi îndrăgostiţi au părăsit casa. Durerea şi lacrimile celor care le-au fost alături nu i-a întors din drumul spre mormânt. El îmbrăcat în costum de ginere, ea în rochie de mireasă au plecat spre biserica din sat, nu pentru slujba de cununie, aşa cum îşi doreau din tot sufletul ci pentru ceremonia de înmormântare.

Novaci este în doliu

Cortegiul funerar s-a întins pe câţiva kilometri. Sute de coroane şi un brad fălos au fost purtate de braţe de tinerii din Novaci. Pe tot drumul dintre locuinţa tinerilor şi lăcaşul de cult, unde urma să aibă loc slujba, lăutarii care trebuia să le cânte celor doi la nuntă, au interpretat melodii de jale. Curtea bisericii a fost neîncăpătoare pentru sutele de oameni cu durere în suflet şi lacrimii în ochi. „Este o tragedie. Aşa ceva nu s-a mai pomenit pe pământul ăsta. Păcat de tinereţea lor. S-au iubit atât de mult, însă şi Dumnezeu a văzut asta. De aia i-a luat pe amândoi. Diana era totul pentru Marius. Până în ultima clipă a vieţii lui a fost tot pentru ea. A vrut să o salveze, dar amărâtul a murit şi el. I-a luat Dumnezeu prea devreme. Noi speram să jucăm la nunta lor nu să-i jelim la înmormântare. Aici s-a scris o poveste. O frumoasă poveste de dragoste dintre doi tineri care s-a terminat tragic. Nu numai familia e în doliul, tot Novaciul, plânge după ei”, spunea o femeie.

Slujba a fost oficiată de un sobor de 13 preoţi şi a durat mai bine de o oră. La finalul slujbei preotul şi un profesor din sat au ţinut o cuvântare. „Marius şi Diana s-au cunoscut acum şapte ani la Olăneşti şi de atunci au rămas împreună. Au fost doi tineri care pot fi exemplu pentru mulţi. Liniştiţi, cu frica lui Dumnezeu, care nu au jignit şi nu au supărat pe nimeni niciodată. S-au iubit enorm şi voiau să fie împreună pentru toată viaţa”.

O femeie a compus şi câteva versuri în amintirea celor doi tineri, care atunci când au fost citite la căpătâiul celor doi a stârnit jale şi durere printre toţi. Părinţii şi neamurile nu s-au mişcat o secundă de lângă coşciugele lor. Atunci când au fost băgaţi în mormânt, mamei băiatului i s-a făcut rău şi a fost nevoie să primească ajutor medical de la echipajul de ambulanţă, care a stat în permanenţă printre oameni. Înmormântarea s-a terminat cu o melodie de jale, făcută specială pentru tineri.

Galerie foto






Vizualizări: 434

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: