Fostul jurnalist Camacio a ajuns pe mâini bune

Fostul jurnalist Nicolae Giorgi, zis Camacio, diagnosticat cu semipareză şi imobilizat la pat după ce a suferit un accident de maşină, a ajuns pe mâini bune. După ce Pandurul a relatat situaţia bărbatului care era îngrijit de mama sa trecută de 90 ani, cu sprijinul vecinilor, al primăriei şi mai ales al conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, Nicolae Giorgi  a fost internat în Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni.

Nicolae Giorgi în vârstă de 60 de ani a ajuns marţi după-amiază la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni. Bărbatul a fost spălat, bărbierit şi tuns de către angajaţii de aici. Asta pentru că în ultimele trei săptămâni a fost imobilizat la pat, iar bătrâna sa mamă nu a putut să-l îmbăieze. Acum este pe mâini bune, mama sa poate răsufla uşurată că fiul său este îngrijit aşa cum trebuie, iar ea nu trebuie să-i mai ducă de grijă. Totul a fost posibil datorită autorităţilor locale care au ajutat la întocmirea dosarului pentru obţinerea certificatului de handicap, fără de care nu putea să fie acceptat în centrul de îngrijiri. Şi conducerea DGASPC Gorj, în frunte cu directorul Dumitru Cotruna, a avut un rol important în acest final fericit, după ce a făcut demersuri pentru ca bărbatul să fie integrat într-un timp relativ scurt în acest centru.

În urmă cu patru ani Nicolae Giorgi a suferit un accident vascular, rămânând cu semi-pareză pe partea stângă. În urmă cu circa trei săptămâni a fost lovit de o maşină în timp ce se ducea la nişte rude din Bârseşti. S-a aplecat să ridice bastonul în care se sprijinea şi care căzuse pe carosabil. După acest ultim incident a rămas imobilizat la pat, cu un picior în gips. Singurul său sprijin era mama sa, Domnica Marcoci, o bătrânică de aproape 92 de ani, care abia mai poate să aibă grijă de propria persoană. Deşi ar fi vrut să îl aibă aproape şi de aici înainte, bătrânica a înţeles că în centru îi va fi mai bine. După ce Camacio a ajuns în centru, bătrânica a făcut curăţenie, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: