Şofer de aproape 80 de ani pe microbuzul şcolar

Elevii din Ţânţăreni sunt conduşi la şcoală de un şofer care se apropie de 80 de ani. Primarul localităţii, Maria Vasilescu, spune că situaţia nu este atât de gravă pe cât pare, ba mai mult mărturiseşte că şoferul este o persoană foarte dinamică, conduce prudent şi are foarte mare grijă de microbuzul şcolar. Florea Paraschivu este şofer de-o viaţă şi se pare că a fost singurul şofer din comuna Ţânţăreni dispus să accepte această slujbă cu jumătate de normă, dat fiind că era şi pensionar la vremea angajării.

Cei 20 de copii din clasele V-VIII care fac naveta la şcoala din Floreşti sunt conduşi de un şofer mai puţin obişnuit, dată fiind vârsta acestuia. Florea Paraschivu se apropie de 80 de ani însă îşi practică meseria fără nicio problemă, susţine primarul localităţii Maria Vasilescu. Primăriţa susţine că a făcut o adresă către Poliţia Rutieră dacă bătrânul mai poate conduce microbuzul însă nu a primit răspuns până acum.

Maria Vasilescu spune că nu ar fi o problemă înlocuirea şoferului însă nimeni nu se arată interesat să vină pe o slujbă plătită cu doar 350 lei pe lună. „Domnul respectiv este angajat de când mi s-a acordat primul microbuz şcolar. Este angajat cu jumătate de normă pentru că nu are ce face cu normă întreagă. Distanţa pe care o parcurge, de la Chiciura la Floreşti, este una mică. Omul este la pensie, a fost şofer o viaţă întreagă şi pe timpul lui Ceauşescu, are toate categoriile şi în plus are foarte mare grijă de microbuz”, a declarat primarul Maria Vasilescu.

Primăriţa nu se arată deloc îngrijorată de faptul că bătrânul ar putea păţi ceva la volanul microbuzului şi spune că nu se teme de nicio nenorocire. Ba mai mult susţine că bărbatul este foarte prudent cu elevii. „Dacă este să se întâmple se întâmplă şi cu unul tânăr, şi în plus tineretul nu are experienţa şi nici categoriile care se cer pentru microbuzul şcolar. Tineretul nu vine la mine pe 350 lei pe lună. Dânsul are toată documentaţia în ordine, este un om extraordinar”, a spus primăriţa din Ţânţăreni.

Limită de vârstă

Poliţia Rutieră din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj spune că nu există limită de vârstă pentru conducătorii auto. Singura condiţie este aceea să posede permis de conducere şi să fie apţi din punct de vedere medical şi psihologic. „Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 195 din 2002 nu prevede o limită de vârstă pentru conducătorii auto, trebuie să posede permis de conducere valabil şi să fie apt din punct de vedere medical şi psihologic”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Doi consilieri locali din comună spun că bătrânul conduce cu viteză şi sperie copiii.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: