Nu credea în Crăciun! Bianca, îmbrăţişată de 60 de spiriduşi!

Bianca, eleva din Băleşti crescută de bunică, după ce părinţii i-au plecat la muncă în străinătate când ea avea doar cinci luni, a trăit ieri cea mai emoţionantă zi din viaţa ei. Pandurul a scris de situaţia grea a fetiţei de clasa a VIII-a, care îşi dorea de Crăciun doar sănătate pentru bunica ei, pentru că viaţa a învăţat-o să nu aştepte brad, cadouri sau colinde. Două clase de liceu de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” i-au redat ieri credinţa în bunătatea oamenilor. Elevii au pregătit colinde şi cadouri, iar ziarul Pandurul le-a intermediat întâlnirea cu Bianca, pe care am reuşit să o învoim de la şcoală. Nu a regretat, pentru că atmosfera de la CNTV a fost una magică, iar cadourile au fost atât de multe, că abia au avut loc în maşina redacţiei. Păcat doar că de câteva zile casa Biancăi a rămas în întuneric, pentru că bunica nu a reuşit să plătească factura la energie din pensia de câteva sute de lei.

Două clase de a IX-a de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” au ţinut să-i facă Biancăi Ghebia sărbătorile mai fericite. Elevii au vrut să-i înmâneze personal cadourile aşa că ne-am deplasat la Băleşti, am învoit-o pe Bianca de la şcoală şi am adus-o la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Surpriza pregătită de clasele a IX-a B şi a IX-a G a emoţionat-o pe Bianca până la lacrimi.

la_bianca_2

Una dintre eleve a întâmpinat-o cântând o colindă, mesajul elevilor fiind acela de a nu se da bătută şi de a răzbi prin propriile-i puteri în viaţă. Cel puţin 60 de elevi au îmbrăţişat-o, i-au şters lacrimile şi au încurajat-o să privească înainte. Bianca a fost fericită ieri. A plâns, a zâmbit şi chiar a râs din tot sufletul. A trecut în câteva minute prin toate stările pe care le poate simţi un om fericit atunci când primeşte dragoste. Nu a avut parte de îmbrăţişările mamei, nici ale tatei, cei doi părinţi nu i-au făcut niciodată cadouri de Crăciun. A primit în schimb ieri afecţiunea a peste 60 de copii, a primit hăinuţe, rechizite, dulciuri, a primit chiar şi un brăduţ cu tot ce trebuie pus în el. Bianca va avea anul acesta pom de iarnă şi va avea şi ce pune în el. „Am citit articolul în ziar şi pe toţi ne-a emoţionat, i-am spus că nu trebuie să renunţe la speranţă. Eu vreau să creadă şi să viseze la mult mai multe lucruri, e ca şi cum i s-ar fi luat dreptul la a visa. Fiecare dintre noi am adus ceva, ce am găsit, dulciuri, haine care sper să-i placă şi să i se potrivească şi noi sperăm să aprecieze şi să înţeleagă că noi suntem alături de ea”, a spus Flavia Nicolescu de la clasa a IX-a G.

la_bianca_4

„Toţi am fost emoţionaţi”

la_bianca_5Elevii au avut chiar şi un mesaj pentru părinţii care au abandonat-o pe Bianca în braţele bunicii. „Toţi am fost emoţionaţi de povestea Biancăi, ne-am dorit să o ajutăm şi suntem bucuroşi că am reuşit să o emoţionăm într-un sens bun. Nu-i putem judeca pe părinţii ei, dar considerăm că este pierderea lor”, au spus elevii de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Bianca a uitat ieri, pentru moment, de grijile ce o aşteaptă acasă. A uitat că bunica nu a avut bani să plătească factura la curent, cele două stând de aproape o săptămână în întuneric. Bunica, Sevastiţa Rujan, ne-a spus ieri că sunt două facturi neachitate, de aproape 800 de lei, şi de câteva zile mănâncă la lumina lanternei. „Nu am avut bani să plătesc factura şi ne-au tăiat curentul. Ne descurcăm cum putem, am două lanterne şi aşa mâncăm. Mai greu e pentru fată că mai are de învăţat, dar asta e”, ne-a spus bunica cu lacrimi în ochi. Bianca Ghebia a plecat acasă cu multe cadouri de Crăciun, a plecat acasă fericită şi cu foarte mulţi prieteni noi.

La povestea Biancăi au răspuns foarte mulţi oameni, oameni frumoşi din Târgu Jiu şi Bucureşti. Le mulţumim din suflet.

la_bianca

Vizualizări: 287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: