Sărbători mai fericite pentru o fetiţă bolnavă

Nicoleta Alexandra Ciobanu, fetiţa din Târgu Jiu afectată de o boală neurologică ce a imobilizat-o la pat, a fost vizitată ieri de şefii primăriei, care i-au oferit în dar un pom de Crăciun, dar şi alimente şi dulciuri. Alexandra a suferit anul acesta o intervenţie chirurgicală care s-a dovedit a fi o reuşită. Fetiţa a început să facă primii paşi, însă va mai trebui să facă şi alte operaţii.

Nicoleta Alexandra este mezina familiei Ciobanu care locuieşte la etajul 4 al unui bloc din zona Minerilor. Suferă de tetrapareză spastică, o afecţiune neurologică care afectează simultan toate cele patru membre ale corpului. Chiar dacă se confruntă cu aceste probleme, fetiţa excelează la şcoală. Este în clasa a III-a la Şcoala Gimnazială „Pompiliu Marcea” din Târgu Jiu şi îi place foarte mult să citească, chiar dacă vederea nu o ajută prea mult. Alexandra a primit ieri vizita reprezentanţilor primăriei. Fetiţa a spus că vrea de la Moş Crăciun să îi dea sănătate. “Îmi iubesc foarte mult colegii, învăţătoarea, îmi place să învăţ, să citesc, am note foarte bune. Îl aştept pe Moş Crăciun. Sunt mulţumită cu orice. Aş vrea să îmi aducă sănătate şi ce mai vrea el”, a spus Alexandra.

Sevaste şi Ioana Ciobanu, părinţii fetiţei, mai trebuie să aibă grijă şi de fiica mai mare care are probleme psihice. Părinţii spun că nu mai fac faţă cheltuielilor, necesităţile fiind multe. Au credite la bănci şi cu greu reuşesc să plătească ratele. “Mulţumesc medicilor că au făcut posibil ca Alexandra să se poată ridica din cărucior ca să-şi poată face propria viaţă. Luptăm cu toată puterea să o ridicăm din cărucior. A fost un an foarte greu dar am luptat şi am depăşit. E a treia intervenţie, mai trebuie să facă şi alte operaţii şi de aceea avem nevoie în continuare de ajutor şi de susţinere. Mai avem şi datorii la bănci. Ne luptăm în continuare cu creditele, avem şi pe la asociaţie datorii”, a spus Ioana Ciobanu, mama fetiţei. 

Părinţii în continuare speră să poată să facă un schimb de apartament cu un altul la parter pentru a evita ca fetiţa să mai fie urcată de tată în spate până la etajul 4.

Ajutor oferit de primărie

Administraţia locală din Târgu Jiu, la fel ca şi anul trecut, a sprijinit familia Ciobanu, oferind pachete cu alimente pentru sărbătorile de iarnă, dulciuri, produse tradiţionale, dar şi un brăduleţ. “Alexandra este ca şi copilul meu. Cred că şi ea mă iubeşte aşa cum o iubesc şi eu. Am făcut anul acesta un progres extraordinar împreună. Acum se ridică în picioare, a fost o luptătoare. În momentul în care era la spital internată şi avea nişte dureri foarte mari nu s-a plâns nicio clipă. Vor mai urma intervenţii şi vom fi alături de Alexandra”, a spus Iulia Vână, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: