Fotbaliştii de la LPS Târgu Jiu, încă o cupă în palmares

Localitatea hunedoreană Sântămărie Orlea a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute una din cele mai mare competiţii de fotbal pentru copii, printre câştigători aflându-se şi jucătorii de la Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu.

Circa o mie de copii s-au întrecut pe parcursul a două zile la competiţia desfăşurată pe o bază sportivă realizată de primăria din localitate cu ajutorul unui milion de euro obţinuţi din finanţări nerambursabile. Pe lângă cei 1000 de participanţi au mai fost şi vreo 500 de părinţi, aşa că toate pensiunile şi spaţiile de cazare din zona Haţegului au fost pline ochi pe parcursul desfăşurării competiţiei.

Jucătorii de la LPS Târgu Jiu au devenit campioni la categoria de vârstă 2006, ei jucând finala contra copiilor de la Severin Kids, partida dintre cele două formaţii din Oltenia fiind un bun prilej pentru evidenţierea gorjenilor. La finalul timpului regulamentar de joc scorul a fost egal, 1-1, iar loviturile de la 11 metri au fost cele care au desemnat câştigătoarea. Portarul gorjenilor, Mihai Iutalu, a reuşit să apere ambele lovituri trase de adversarii săi, în timp ce colegii acestuia au marcat, asigurându-şi astfel victoria. Partida s-a desfăşurat pe un teren plin de apă, după ce în zonă a plouat şi chiar a căzut grindina din abundenţă, fiind nevoie de întreruperea unei alte partide de fotbal.

Organizatorii l-au declarat pe portarul de la LPS cel mai bun portar al competiţiei, iar un alt jucător de la LPS Târgu Jiu, Marius Miruţă, a fost desemnat cel mai bun jucător al întregului turneu, la categoria lui de vârstă. Gorjul a fost reprezentat în competiţia de lângă Haţeg şi de Panduraşul Târgu Jiu, o echipă ai cărei puşti s-au întors şi ei cu diplome şi medalii. Părinţii tuturor au menţionat că aceste victorii nu ar fi fost posibile fără susţinerea lor financiară pentru că, în rest, dacă ar fi fost să aştepte sprijin din partea autorităţilor locale sau a clubului Pandurii, ar fi avut eventual aceeaşi soartă cu a echipei care era până de curând mândria gorjenilor.

Vizualizări: 2,174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: