Cine este singura femeie pilot care a participat la X3M Runcu Challenge

Oana Olaru este revelația acestei etape a Campionatului Național de Off-Road - X3M Off Road Challenge Runcu Gorj, ea fiind singura femeie înscrisă în concurs, la prima participare și deja pe podium. Copilot a fost fratele ei, Sergiu-Mihail Olaru

Echipa a fost formată din Oana-Irina Olaru și fratele ei Mihail-Sergiu Olaru, așa că numele cu care s-au înscris în competiție a fost Echipa Olarilor. După cele trei probe, Echipa Olarilor, plecată la drum cu gândul la distracție și o nouă experiență, s-a clasat pe locul 2. 

Când nu face off-road, Oana conduce de o firmă de administrare imobile. Când nu este copilot, Mihai este antreprenor și de aproape un an și consilier județean, susținător al inițiativelor care promovează Gorj, așa cum este Campionatul Național de Off-road de la Runcu.  


Oana este din Târgu Jiu, participă pentru prima dată la un astfel de concurs, și s-a înscris la categoria Hobby la îndemnul membrilor grupului cu care merge să descopere munții Gorjului. 

Ea a devenit pasionată de off-road după ce a văzut ”beneficiile” plimbărilor în natură, în locuri de unde-ți iei atât liniște, cât și adrenalină. ”În urmă cu aproape un an, când am condus prima dată o mașină de offroad, am simțit că îmi doresc mai mult. Offroad-ul reprezintă pentru mine mai mult decât o competiție. E eliberare, relaxare, descoperire, depășirea limitelor. Iar priveliștile pe care le-am descoperit pe munte în ultimul an îți taie răsuflarea. Un rol important l-a avut Grupul Off-road Gorj, o comunitate de oameni extraordinari, care m-au primit alături de ei, m-au învățat și m-au încurajat”, a spus Oana.


Locul 2 i-a deschis apetitul pentru astfel de competiții. ”Întreaga competiție mi-a plăcut, a fost o experiență unică, intensă, și cu siguranță nu va fi ultimul concurs la care voi participa”. 


În concurs a intrat alături de copilotul Sergiu-Mihail Olaru, fratele ei, fără de care spune că nu ar fi reușit să obțină acest rezultat. 

Copilotul este persoana de maximă încredere, dar în mașina Echipei Olarilor a fost și distracție. 

Mihai spune că marele câștig a fost timpul petrecut cu sora sa și faptul că a contribuit la îndeplinirea dorinței ei de a participa la competiție. ”Ca să ajung la concurs a trebuit să amân niște întâlniri importante, iar după concurs m-a întrebat: merita, dacă nu obțineam un loc? Răspunsul meu a fost că da, merita pentru timpul petrecut împreună”, a spus acesta.


Imagini și detalii din cadrul campionatului de la Runcu AICI 

Galerie foto




Vizualizări: 2,757

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: