Fratele unui poliţist şi-a omorât prietenul de pahar în bătaie

Fratele unui fost poliţist de la Criminalistică este cercetat pentru omor calificat. Luni, Florin Toma şi-a omorât în bătaie un consătean ce îi era rudă şi prieten de pahar. Tragedia s-a petrecut pe fondul consumului de alcool, iar teribila scenă s-a derulat chiar sub privirea poliţiştilor din comuna Licurici, după cum susţine fratele victimei. Medicii legişti nu vor să ofere informaţii cu privire la cauza decesului pentru că este un caz foarte complicat. Toma a primit 29 de zile de arest preventiv.

Toma Florin are 38 de ani şi este fratele unui fost poliţist criminalist ce a ieşit la pensie în urmă cu câteva luni din motive medicale. Toma este cercetat acum pentru omor calificat după ce şi-a omorât prietenul. Cei doi am mers într-un bar din Licurici şi au consumat alcool. Gabriel Zăvoi de 37 de ani a vrut să plece acasă şi a luat cu el sticla de alcool de pe masă, lucru ce l-a deranjat la culme pe Toma. Acesta a ieşit din bar şi s-a năpustit asupra „amicului“ şi l-a lovit până a omorât-o. „Se cunoşteau de mici. Ei sunt rude, sunt vecini, au fost colegi la şcoală şi mereu umblau împreună. Luni dimineaţa s-au dus la băut într-un bar lângă Poliţie. Fratele meu a vrut să plece acasă şi a luat de pe masă o sticlă de bere. Atunci Toma a ieşit după el şi s-a năpustit asupra lui cu pumnii şi picioarele. Când a căzut jos şi a văzut că e mort îl lovea în continuare”. 

Acuzaţii la adresa poliţiştilor din Licurici

Fratele victimei susţine că teribila scenă s-a petrecut chiar sub privirea poliţiştilor din comună, care nu au intervenit între cei doi. Nu este prima dată când Zăvoi este bătut de Toma pe fondul consumului de alcool, însă de fiecare dată cei doi s-au împăcat. Toma este cunoscut în Licurici pentru scandalurile pe care le făcea. „Poliţiştii au fost şi ei în bar, dar ei stau cot la cot cu infractorii. Când Toma îl bătea pe fratele meu, ei erau în bar şi se uitau la el şi ziceau că nu au ce să-i facă pentru că e nebun. L-au lăsat să-l omoare pe fratele meu. Nu e prima dată când îl bate. E un criminal. E periculos. Mereu făcea scandaluri. A mai înjunghiat un om. Ăştia sunt poliţişti, care stau şi se uită cum oamenii se omoară între ei?”

Cercetat pentru omor calificat

Pentru că a omorât în bătaie un om, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore,  iniţial pentru săvârşirea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte. Anchetatorii au schimbat încadrarea faptei lui Toma în omor calificat. „Din cercetări a rezultat că victima a fost lovită, în mod repetat, cu pumnii şi picioarele, în zona capului şi a toracelui, de către suspectul de 38 ani, din aceeaşi localitate, şi, pierzându-şi cunoştinţa, a căzut pe partea carosabilă. La aproximativ 30 de minute de la agresiune, victima a decedat. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru omor calificat“, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj..

PEDEAPSĂ

Familia victimei nu vrea decât să se facă dreptate în acest caz şi Toma să-şi primească pedeapsa. „Vreau ca Poliţia să-şi facă treaba măcar acum şi criminalul acesta să fie pedepsit. Mereu a scăpat basma curată. Acum ar trebui să putrezească în puşcărie pentru că mi-a omorât copilul. Închisoare pe viaţă să-i dea”.

CAZ COMPLICAT

Trupul neînsufleţit al victimei a fost ridicat ieri de la Serviciul de Medicină Legală. Legiştii nu au putut oferi informaţii cu privire la cauza decesul pentru că este un caz foarte complicat, iar necropsia a durat mai mult de trei ore, au spus aceştia.

Galerie foto



Vizualizări: 358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: