Mandate de arestare preventivă pentru “lotul FBI”

Cercetările în cazul ţepelor date de români americanilor continuă! Anchetatorii de la Gorj cercetează 16 persoane dintre care 6 din Gorj, celelalte din Vâlcea, Caraş Severin şi Bucureşti. Este vorba de fraude informatice la nivel înalt, astfel că 90 de români s-au organizat în reţele specializate şi au vândut americanilor iahturi şi maşini de lux care nu existau în realitate.

După primele audieri, pe numele a 50 dintre aceştia procurorii au emis ordonanţe de reţinere. Vineri cele 16 persoane reţinute în Gorj au fost prezentate instanţei de judecată care a decis ca 13 dintre ele să rămână în arest pentru 29 de zile. Trei gorjeni sunt cercetaţi în stare de libertate, dar cu interdicţia de a părăsi localitatea.

Au înşelat o mie de americani

Afacerea le-a mers aproape trei ani, timp în care au reuşit să încaseze de la americani 20 de milioane de dolari. În acest caz de fraudă informatică sunt implicaţi 90 de români din mai multe judeţe din ţară care au păcălit 1000 de americani. În urma descinderilor şi a percheziţiilor suspecţii au fost conduşi joi la audieri, iar 50 dintre ei au rămas în arest. Din Gorj sunt implicate în acest caz 6 de persoane. După descinderile de joi, 16 suspecţi au fost audiaţi ore întregi, iar anchetatorii au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a 16 dintre ei. Vineri aceştia au fost prezentaţi instanţei de judecată. Spre seară magistraţii au stabilit că 13 dintre cei 16 suspecţi vor fi cercetaţi în stare de  arestat preventiv şi au emis pe numele lor mandate pentru 29 de zile. Trei suspecţi, printre care două femei, sunt anchetaţi în libertate însă cu interdicţia de a părăsi localitatea. Ţepuitorii care sunt în arest au făcut recurs la decizia dată de magistraţii gorjeni, şi acesta se va judecat marţi la Curtea de Apel de la Craiova.

PERCHEZIŢII

Vineri poliţia şi a făcut publice şi imagini de la percheziţiile domiciliare din Gorj, de unde au fost confiscate sume de bani semnificative, pistoale, calculatoare, suporturi de stocare a datelor informatice, carduri bancare şi telefoane mobile.

INCLUPAŢI

Dragoş Ioan Bălănescu, Horaţiu Bălănescu, Laurenţiu Adam, ,Constantin Iovan Mic, Florin Crangă, Ilie Bărbulescu, Ioan Medeleanu, Octavian Spătaru, Damian Grigorescu, Dorian Papavă, Liviu Stan, Marius Ţărăngoiu, Florin Caralicea si Alin Mentea sunt numele inculpaţilor judecaţi vineri la Tribunalul Gorj. Primii trei au fost condamnaţi in SUA inca din 2008, cand procurorii de acolo au cerut extradarea lor.

Vizualizări: 232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: