Frații Potârcă, inculpați în noi dosare penale

Anul care tocmai a început nu va fi unul deloc ușor pentru Constantin Ninel Potârcă și pentru fratele său Tănase Potârcă, după ce, la finele lui 2016, ambii au fost inculpați în câte un dosar penal. Și fostul candidat la Președinția României, dar și fratele său, au fost trimiși în judecată de procurori în câte un dosar ce le poate aduce un spor de pedeapsă la cele pe care deja le au de executat și pentru care se află încă din 2014 în Penitenciarul Craiova.

”Obama” de Meteor a fost anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, el fiind trimis în judecată sub acuzația de evaziune fiscală. Acuzația respectivă este un fel de „specialitatea casei”, Ninel Potârcă mai având deja două condamnări definitive pe același subiect, alături de una de dare de mită. Acum a fost trimis în judecată împreună cu alte două persoane, Dorin Mihai și Ion Mihai, toți trei fiind acuzați că nu au plătit către bugetul de stat taxe și impozite, una dintre firmele lui Potârcă, Lumetal SRL, fiind parte responsabilă civilmente în dosar, deși este în faliment. La sfârșitul anului trecut el a obținut de la Tribunalul Gorj o contopire a pedepselor dispuse împotriva sa, instanța dispunând atunci emiterea unui mandat care să îl țină în spatele gratiilor pentru opt ani și jumătate, din care se scade perioada deja executată de către inculpat.
Tănase Potârcă are și el probleme cu legea la început de an, după ce procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au decis să îl trimită în judecată pentru mărturie mincinoasă. El a fost audiat ca martor într-un dosar de cămătărie ce îl avea ca inculpat principal pe Constantin Luță, numai că în fața procurorilor a spus una, iar la instanța de judecată a declarat cu totul altceva. Atunci când a fost audiat la Parchet, Tănase Potârcă a povestit cum a luat bani cu camătă de la cel cunoscut drept „Cutai”, dând detalii despre sumele luate și dobânzile ce i s-au perceput, detalii pe care le-a uitat însă complet în fața judecătorilor, atunci când a început procesul. Coincidență sau nu, dar procesul lui Luță s-a judecat la secret, prin decizie a judecătorului de caz, Tănase Potârcă putând să declare astfel orice a dorit. A recunoscut însă că nu a spus adevărul atunci când a fost audiat la Parchet și, ca urmare, o parte din acuzațiile procurorilor au rămas fără suport, Luță primind anul trecut o condamnare cu suspendare, fiind obligat să presteze muncă în folosul comunității, verdictul nefiind unul final.
Procurorii nu au lăsat lucrurile neclarificate și l-au chemat pe acesta la noi audieri, Tănase Potârcă declarând că a mințit atunci când a fost audiat prima dată. Ca urmare, acuzațiile de mărturie mincinoasă nu au fost deloc greu de formulat la adresa sa, el riscând acum o condamnare de până la cinci ani, asta în condițiile în care are de executat deja o pedeapsă de șase ani pentru evaziune fiscală.

Vizualizări: 445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: